Nieuw-Zeelandse wijnoogst doet exportmarkt groeien

Goede Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2014 zorgt voor extra exportgroei
Grote oogst van goede kwaliteit door een uitstekende zomer en vroege herfst

Amsterdam 11 juni 2014 – De Nieuw-Zeelandse druivenoogst van 2014 is afgerond en bestaat uit druiven van hoge kwaliteit, dit geldt voor alle wijngebieden die het land kent. “Alle wijnregio’s hebben geprofiteerd van de zeer gunstige groeiomstandigheden van dit jaar. De uitstekende zomer en vroege herfst hebben een positieve invloed gehad op het groeien en rijpen van de druiven. De oogst van 2014 is opnieuw gedenkwaardig en van zeer hoge kwaliteit. Deze oogst zal dan ook een impuls geven aan het verder groeien van de wijnexport”, aldus Philip Gregan, Chief Executive Officer van New Zealand Winegrowers.

Volgens onderzoek naar deze nieuwste oogst van wijnjaar 2014, werd er dit jaar 445.000 ton druiven geoogst. Dit is een stijging van 29 procent ten opzichte van de oogst van vorig jaar. Deze stijging zal een positieve invloed hebben op de aanhoudende stijgende vraag van consumenten naar Nieuw-Zeelandse wijn. In vrijwel iedere wijnregio is de productie gestegen en de regio’s Nelson, Waipara en Central Otago hebben voor het eerst meer dan 10.000 ton druiven geoogst.

“Wijnmakers uit het hele land zijn ontzettend blij met de kwaliteit en de smaak van de oogst van 2014. De grotere oogst zorgt ervoor dat de Nieuw-Zeelandse wijnsector kan voldoen aan de sterke vraag van consumenten uit zowel bestaande als nieuwe markten. De Nieuw-Zeelandse wijnindustrie heeft als doel om een exportwaarde van 2 miljard dollar te behalen en met de oogst van 2014 zetten wij een goede stap in de richting van dit ambitieuze doel”, aldus Gregan.

Nieuw-Zeelandse wijn wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd. De waarde van de wijnexport wordt momenteel geschat op 1,32 miljard dollar per jaar.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijnsector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

Lees ook:Marlbourough bestaat 40 jaar
Lees ook:Tekort aan wijn uit Nieuw Zeeland dreigt
Lees ook:Looking for a glass of wine? De leukste en beste wine bars van Nederland
Lees ook:Een stukje Nieuw Zeeland in Amsterdam
Lees ook:Wijnproductie in Nieuw Zeeland groeit 20%

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>