Rubriek: Nederland

Wijnadvies voor bij de Oosterscheldekreeft

Maar dat is niet makkelijk: ‘ga op zoek naar wijnen passend bij de Oosterscheldekreeft’ in de lijn van de uitgave: ‘De Oosterscheldekreeft’! Als je zoals ik een ‘gespleten persoonlijkheid’ bent met een hang naar, een liefde voor lettertjes en foto’s aan de ene kant en wijngepassioneerd aan de andere kant, dan kun je je haast

Lees verder...

Wijnexpert Geurt van Rennes presenteert mogelijkheden wijnbouw voor fruittelers

Persbericht/uitnodiging. Fruitteelt.info / WTE Fruitadvies organiseert op dinsdag 5 februari a.s. in de middag en avond in Huis Brakel (Bommelerwaard) een bijeenkomst met als centraal thema “Fruittelers op zoek naar een beter rendement”. Iedereen is welkom ! Op het programma staat een reeks van interessante sprekers. Een uitnodiging, het gehele programma en informatie over de

Lees verder...

De eerste Zeister Wijngaard

Ik heb me aangemeld als vrijwilliger! Nee, niet in de zorg, helaas ben ik daar niet zo goed in, maar als vrijwilliger voor de werkzaamheden bij de inrichting, opbouw, verzorging, oogst en wat er nog meer bij komt kijken bij de eerste Zeister Wijngaard. Het is een project voor Zeistenaren, maar met een beetje goede

Lees verder...

Maastricht aan Tafel

Restaurants en cafés in Maastricht e.o. staan weer paraat sinds zondag! Maastricht aan Tafel & aan de Bar voor het goede doel! 13 t/m 27 januari 2013 Inmiddels een gastronomisch begrip in Maastricht en ver daarbuiten én voor velen een traditie: De bijzondere Maastrichtse restaurantweek Maastricht aan Tafel! Van zondag 13 t/m zondag 27 januari

Lees verder...

De strijd der belegen kazen

Daar gaan we van start in het nieuwe jaar met de eerste verkiezing! De verkiezing van de “Beste belegen Goudse kaas van Nederland.” Het jaar is nog geen twee dagen koud of we zitten er alweer helemaal in. “De discussie over de kandidaten die naar de finale op de Horecava gaan is bij deze geopend.

Lees verder...

Wijn en Food in de krant

De Telegraaf doet melding van prachtige wijnen in gezelschap van een gastronomische lunch. En wel de wijnen van het Limburgse domein Aldenborgh uit Eys! Deze begeleidden de lunch van Karl van Baggem, eigenaar en chefkok van de Hoefslag(*) in Bosch en Duin. De wijnmaker, Peter Pelzer, was zelf aanwezig om over zijn vak, zijn wijngaard

Lees verder...

De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!

“De groei van de wijnbouw in ons land is dit jaar plotseling omgeslagen in een krimp met minimaal 10 hectare naar een areaal ven een kleine 195 hectare. Daar staat tegenover dat minstens zes van de tien grootste wijngaarden hebben aangegeven uitbreidingsplannen te hebben. Dé wijnbouwprovincie is nog altijd Gelderland met 30 commerciële wijngaarden en

Lees verder...

Masterclass regionale wijnen en gerechten bij Anneline in mes amis – Maastricht

Iets voor 12.00 uur stap ik Château Maestricht binnen. Château Maestricht dat tot en met maandag de place to be is als je van vineuze en culinaire zaken houdt. Hier geven meer dan 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen acte de présence. Daarnaast wijnhuizen zoals Thiessen, Sauter en Professionals in Wine, maar ook  Brand Bier en

Lees verder...

Met de mannen van de wijn aan de wijn

Kom ik thuis van een uitstekende lunch bij ‘VandeMarkt’  in verband met de Tommasi presentatie Italiaanse wijnen van Fourcroy (morgenochtend opening op het wijn.blog), staat mijn mailbox vol, ligt er een berg post op de mat en ‘rollen’ de businesscards van ‘spannende’ mannen –ontmoet tijdens de lunch- uit mijn tas op de grond. In dit

Lees verder...

Goed wijnjaar voor Limburgse wijn – 2012

Misschien even de tijd nemen voor deze film, hij  duurt immers bijna 10 minuten en dat in een tijd waarin de smartphones van 250 miljoen naar volgend jaar 500 miljoen zullen gaan en we eigenlijk nooit meer tijd voor elkaar hebben dan een ‘smsje‘ of een ‘tweetje‘ lang!

Lees verder...

Wijnbouw in Nederland

Vanochtend, bezig op het web, stuit ik op een leuk echt ‘Nederlands’ artikel over Nederlandse wijnbouw. Goede tips, helder geschreven. Ik citeer: “Wijn Nederland wijnbouw Nederland leuke en interessante weetjes Hoe rijper de druiven hoe beter de wijn. Nederlandse wijn is een kwalitatief zeer goed streekproduct wat grotendeels in de eigen regio aan de man

Lees verder...

Wild eten – wijn drinken in de Achterhoek

  Mooie wildmanifestatie in de Achterhoek!  Doe Eens Wild! In 2012 is het voor het 32ste achtereenvolgende jaar dat de (hotel-) restaurants het spotlicht op najaar en winter en de Achterhoek richten. Dan kan er namelijk bij 27 restaurants genoten worden van een keur aan wildgerechten uit eigen tuin, de Achterhoek. Om Wild eten in

Lees verder...

Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne

Lekker en dichtbij in Nederland De reisbranche constateert een toenemende vraag naar bestemmingen dicht bij huis. Voor een organisatie die culinaire wijnreizen in het buitenland organiseert een spannende uitdaging. Tijdens een ontdekkingsreis in eigen land vond Cazebonne tal van verborgen culinaire schatten in Nederland. Zij stelden heerlijke culinaire trips samen, waarbij men de bron van

Lees verder...

Een wijnbouwer is een duizendpoot

De opkomst van de Vlaamse wijnbouw gaat gepaard met ‘groeipijnen en kansen’! “Verkoop Wijnbouwers moeten zelf zorgen voor een afzetmarkt. “In Vlaanderen is er enkel toekomst voor wijn als onderdeel van een toeristisch, gastronomisch of cultureel concept”, zegt professor Houben. “Een Belgische fles wijn kost al snel tien euro door de dure grond en het

Lees verder...