Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire

PERSBERICHT

Eerste naam internationale topchef bekend
Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire

Op dinsdag 8 oktober 2013, tijdens de Folie Culinaire in MECC Maastricht, zal Thomas Bühner met zijn team van restaurant La Vie uit het Duitse Osnabrück een diepgaande demonstratie verzorgen. Deze driesterrenchef staat bekend om zijn ‘complexe keuken’, waarin hij ieder ingrediënt volop tot zijn recht laat komen.

Te midden in de oude historische stadskern van Osnabrück, bevindt zich het Restaurant La Vie***. In dit driesterren restaurant, alsmede 19 Gault Millau punten, werken sinds 2006 gastheer Thomas Bühner en zijn gastvrouw Thayarni Kanagaratnam.

Thomas Bühner vindt het belangrijk dat de basis voor alle gerechten wordt gevormd door de eigen smaak van ieder product. Daarnaast laat hij iedere smaak tot zijn recht komen door het garen op lagere temperaturen. Bovendien ziet Bühner zijn gerechten niet als gangen, maar vergelijkt deze met een symfonie aan verschillende instrumenten die elkaar overtreffen.

Folie Culinaire, kenmerkend voor de professionele gastronomie, vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2013 in het MECC,  gelijktijdig met de horecavakbeurs BBB. Folie Culinaire is een coproductie van het vakmagazine Culinaire Saisonnier en MECC Maastricht. Dit topevenement doet zijn naam eer aan en zoekt de grenzen van het gastronomisch vakgebied op. Folie Culinaire, opvolger van de EFFF, richt zich op chefs, restaurateurs, cuisiniers, traiteurs, maîtres d’hôtel, patissiers en sommeliers.

Lees ook:Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht
Lees ook:Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire
Lees ook:Klinkende namen op BBB en Folie Culinaire
Lees ook:TOPCHEF MICHEL DEL BURGO VERVULT VLESELIJKE OPDRACHT OP FOLIE CULINAIRE 2014
Lees ook:DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>