Kersverse vinologen aan de Wijnacademie

PERSBERICHT Nieuwe vinologen van de Wijnacademie: diversiteit, passie en avontuur.

 

Maarn, 28 maart 2014. Tijdens een feestelijk diner op donderdag 27 maart in restaurant Het Bergpaviljoen in Amersfoort ontvingen 34 kersverse vinologen uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het bijbehorende speldje.

 

De opleiding voor het diploma Vinoloog van de Wijnacademie© geldt als een garantie voor gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met wijn. Onder de geslaagden bevinden zich dan ook veel mensen die in hun beroep elke dag opnieuw op zeer uiteenlopende wijze met wijn in aanraking komen. Uiteraard waren er de nodige eigenaren of medewerkers van een wijnhandel of slijterij bij de geslaagden, maar daarnaast ook verschillende wijnimporteurs, een docent aan een Hotelschool, enkele sommeliers, de eigenaar van een Nederlandse wijngaard, twee restaurateurs en de eigenaren van een evenementenbureau.

Ook ontvingen enkele particulieren met een bovengemiddelde passie voor wijn het diploma, waaronder twee artsen; wijn is klaarblijkelijk gezond!

Opvallend is het verhaal van journaliste Remke de Lange. Zij schrijft voor diverse media over film, de Verenigde Staten – waar ze zes jaar woonde – en wijn. In 2009 besluit ze voor een jaar met man en kind naar Australië te verkassen om tijdens die periode op een wijnbedrijf te werken en daar een boek over te schrijven. Ze komt terecht in de kwaliteitsregio McLaren Vale. Al snel rijst het idee om tijdens haar verblijf ook zelf een wijn te maken. Die wijn komt er uiteindelijk ook, natuurlijk gemaakt van shiraz, dé druif van het gebied.

Na terugkomst in Nederland verschijnt niet alleen het boek over haar Australische avontuur, maar begint ze ook aan de vinologenopleiding van de Wijnacademie. De harde dagelijkse wijnbouwpraktijk wordt gevolgd door verdere verdieping middels achtergrond en theorie plus letterlijk honderden wereldwijde proefervaringen.

De Wijnacademie bestaat dit jaar 40 jaar en verzorgt niet alleen de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie©, maar ook het daaropvolgende begeleidingstraject naar het hoogste wijndiploma in Nederlandtitel: Magister Vini. Daarnaast neemt de Wijnacademie de examens af voor het Wijnbrevet, een diploma op SWEN 2 niveau dat toegang geeft tot de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie©.

Meer informatie: www.wijnacademie.nl
Facebook: www.facebook.com/Wijnacademie

Twitter: @deWijnacademie

 

 

 

 

 

Geslaagde Vinologen maart 2014

 

Mevrouw       A.C.H. van Grimbergen-Baudoin

Mevrouw       M. van den Bunt

De heer         B.S. Koot

De heer         H.T.M. Smeets

Mevrouw       R. de Lange

De heer         P.L. van Wijk

Mevrouw       H.H. Spoelder

Mevrouw       J.M. Hilhorst-Laseur

Mevrouw       L.E.M.M. Vreeswijk

De heer         S. Wierda

Mevrouw       M.D. Gonzáles Pulido

De heer         E.P.C. Woltgens

De heer         J. Knol

De heer         R.H.A. Dietz

De heer         J.K. Butter

De heer         J. de Blocq van Scheltinga

Mevrouw       H.M. Stoop

De heer         L. van Driel

De heer         R. Snijders

Mevrouw       J.E. van der Meer

Mevrouw       C. Hienkens-Hogenboom

De heer         M. Nieuwenhuizen

Mevrouw       R. Siegers

De heer         V. van der Ster

De heer         J.J. de Boer

De heer         A. Berden

De heer         B. Eikemans

De heer         D.H.W. van Lamoen

Mevrouw       B. Schuit

Mevrouw       C. Douwenga

Mevrouw       M. Hendriks

De heer         D. Groot Zevert

De heer         M. Higler

Mevrouw       L. van Doorn

 

Lees ook:Wijnopleidingen nemen vlucht in Nederland
Lees ook:RegisterVinologen onthaald bij Karel V
Lees ook:Nieuwe lichting vinologen
Lees ook:Diplomaregen in de herfst van 2012 voor wijnprofessionals
Lees ook:Zestien aankomend vinologen beantwoorden alle wijnvragen via Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>