Een reisje naar de Pfalz

Daar ligt een razenddrukke week voor de boeg. Startend vanochtend met (waarschijnlijk) 12 rode wijnen bij de Wijnacademie voor het MV i/o traject.

Vanmiddag naar Amsterdam voor een Champagne proeverij, morgen ongetwijfeld wat meer daar over en morgen een lunch met de Pfalzdelegatie waarmee ik op reis ga!

Deze  reis vraagt om een duidelijke herstructurering van de huishoudelijke taken, want daar heb ik er ook nog wel een  paar van .
Hoewel, eerlijk is eerlijk, de laatste jaren loopt de verdeling steeds minder scheef.

Woensdag naar Amsterdam om de Hotelstudenten die ik begeleid te bezoeken in hun managementstages. Dit jaar gaan ze afstuderen! Daarna op reis.

De Pfalz, wat weet ik er al van. ‘ t Ja, een wijnbouwgebied in Duitsland, bijna het grootste zelfs. Op gelijke hoogte met de Elzas. Tussen Rheinhessen en de Elzas in eigenlijk.
Het meest bekende stuk is de Mittelhaardt. Een Bereich (district) met beroemde wiijngaarden in verschillende dorpjes. Ik denk daarbij aan  Bad Dürkheim bijvoorbeeld  of aan Kallstadt.

Riesling is hier wel de meester. De wijnen zijn zachter, minder ‘zurenstreng’ dan in de Moezel en worden vaak als Spätlese gemaakt.
Naast wijnbouw natuurlijk zeer bekend vanwege de Amandel- en Vijgenbomen die hier groeiden.

Ah wel, ik heb er veel zin in en zal er natuurlijk volgende week veel over kunnen berichten. Vakantietips en wijnreistips!

Lees ook:Franciacorta, verrassende Italiaanse bubble
Lees ook:Italia al Dente
Lees ook:Bloggend naar de wijnen van Zuid-Afrika
Lees ook:Vijf topregio’s in Duitsland
Lees ook:Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>