Wijndocenten vergaderen in Weesp bij Miranda Beems Wine Import

Chaos, complete chaos heerst er altijd als je de wijndocenten van het Wijninstituut bij elkaar zet. In welke setting ook, het is altijd hetzelfde. Komen we voor een lunch bij een, met vooraf een didactische workshop in Rotterdam, of  een avondsetting in Weesp bij Miranda Beems, om maar wat voorbeelden te noemen. Het is altijd chaos.

Maar … erg gezellig! Picture: “een brede, grote tafel met 12 tot 14 man er om heen, flessen op, rond en onder de tafel en mensen die manmoedig flessen ontdoen van kurk! Ondertussen luisteren ze naar de ‘Voorzitter’.  De glazen worden continu gevuld met verschillende wijnen.”

Gisterenavond ging er Israëlische wijn in, Lieske was naar Israël geweest op wijnreis! Bordeaux kwam voorbij, meegebracht door Fransbert en Jeroen die een Bordeauxspecial hadden gedaan van een week in de Bordeaux  en Miranda schonk royaal Hongaarse bubbels en loepzuivere Sauska, waarmee ik uiteindelijk  met een doosje onder mijn arm naar huis vertrok. Bijscholing genoeg!

Is het socializen of is het werken? Je vraagt het je misschien af, maar wat het ook is, het bevordert het  ‘Samen staan we sterk gevoel’  en het zet de neuzen weer dezelfde kant op.

Daarnaast moeten we uiteraard ‘beroepsmatig’   heel veel proeven. Hetgeen het bovenal tot een sprankelend feestje maakt!

De gastvrijheid van Miranda en Esther uitte zich in alles, de wijnen, de setting, de gezelligheid en de meer dan verrukkelijke kazen moet ik echt ook even noemen.
Die kwamen uit Amsterdam, maar ik ben nu vergeten waar in Amsterdam precies.

En passant vertelde Miranda over het leuke interview dat ze  met het magazine Esta  heeft gehad.
Uitgebreid en vlot geschreven over het leven van twee vrouwen in de wijn!  Als je Miranda Beems Wine Import niet kent, dan moet je beslist eens op de site kijken, de bijzondere Hongaarse wijnen zijn werkelijk ontzettend lekker en meer dan gastronomisch!
Wat dacht je om maar eens wat te noemen van de Tokaj Furmint Omlas (single vineyard)?  Volle droge witte wijn met een houtlagering van zeven maanden. Mineraal en fris, citrusfruit in de neus, complex door het hout. Zo in te zetten bij een goed gekruide rollade of een Fazantenborstje met wat zuurkool!  Dat is echt genieten!

Lees ook:Overzichtsproeverij bij Miranda Beems Wine Import
Lees ook:Miranda Beems Wine Import of… hoe lekker wijn kan zijn
Lees ook:Amsterdamse Wijnmarkt
Lees ook:Wijnproeverij Hongaarse wijnen in Harderwijk
Lees ook:Hongaarse topwijn nu ook in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>