De laatste les Food&Wine kent een ‘wijnig’ vervolg

Dat was het dan weer, na 9 lessen Food&Wine over smaakstijlen, verfijnde wijnen, volle gerechten, to do’s and don’ts was gisteren de laatste les aangebroken. Wederom in de gastvrije ruimte van het pakhuis van BuyYourWine, waar de groep werkelijk alle weersomstandigheden heeft doorstaan, tot  -18 C aan toe. Maar blijkbaar hebben ze er van genoten, want ze willen niet  meer stoppen!
Niet stoppen? Maar wat dan? Het boek is uit, de wijnen geproefd, de lessen gegeven. De fingerfoods zijn op. Meer  argumenten kon ik niet verzinnen, maar dat was niet nodig, creatieve mensen vinden altijd weer een nieuwe weg.
En die werd gisteren bijzonder snel geplaveid.

Mijn gevoel zegt mij, dat dit een eindeloze weg gaat worden, dat we straks tandeloos en oud,  mummelend aan een glaasje wijn nog met een zeker regelmaat bij elkaar komen, waarschijnlijk niet meer in het Pakhuis van BuyYourWine, maar op locatie, zoals dat zo mooi heet.
De plannen zijn gesmeed toen het vuur heet was. De eerst volgende bijeenkomst is een wijnspijs diner in het restaurant van de broers van Oosterom. De Lage Vuursche.

De daarop volgende heeft ook al een thema, die staat in het teken van de ‘onbetaalbare’ wijnen. De wijnen zonder budget. De ‘geld speelt geen rol wijnen’  zoals Perswijn placht te zeggen.

Het zou me niets verbazen als de daarop volgende een paar dagen druivenplukken wordt op een Nederlandse wijngaard? Maar ja, wie zou deze groep nu in zijn wijngaarden los durven laten!

Ze gingen gisteren weg met dozen wijn,  een lach op het gezicht en een achteloze roep: “Marja, jij regelt het wel even hè? Kun je het beste doen via de datumplanner….!”

Ja, hallo zeg, hier kom ik nooit meer van af!

Lees ook:Voorjaarsproeverij van BuyYourWine
Lees ook:Gentlemen prefer excellent cigars and fine wine
Lees ook:Winterse wijnen bij BuyYourWine
Lees ook:Leuke nieuwe SMS service
Lees ook:Spraakmakende wijn in Soest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>