Rubriek: Geproefd

Oostenrijkse wijnen moeten in de lift

“Wil jij een presentatie doen voor ons over Oostenrijkse wijnen in de buurt van Doetinchem… ?” Dat was de vraag waarmee een collega mij twee weken geleden belde. Dat het wel in het Duits moest, dat zei hij pas een week later. Enfin, gisteren was het zover. Goed voorbereid, met een ‘verse’ PPP in mijn

Lees verder...

Masterclass regionale wijnen en gerechten bij Anneline in mes amis – Maastricht

Iets voor 12.00 uur stap ik Château Maestricht binnen. Château Maestricht dat tot en met maandag de place to be is als je van vineuze en culinaire zaken houdt. Hier geven meer dan 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen acte de présence. Daarnaast wijnhuizen zoals Thiessen, Sauter en Professionals in Wine, maar ook  Brand Bier en

Lees verder...

Een wijnproeverij in de Nieuwe Wereld

Rosemount Estate is sinds het begin van de tachtiger jaren één van de leidende wijnhuizen van Australië. Het maakt wijnen die het hart van de Australische wijngaarden in zich dragen. De Diamond serie staat aan de bovenkant van de winery. Het zijn goed gemaakte, vriendelijke wijnen, die de volle smaak van het fruit in zich

Lees verder...

Madeira is ook wijn!

Leon Gommers, van Wijnhandel Gommers uit Soest, was te gast bij in De Limonadefabriek in Streefkerk en volgde daar een masterclass van het huis Blandy’s. Hij vergat mij mee te nemen , terwijl ik deze oefening erg goed zou kunnen gebruiken in de aanloop naar het volgende Magister Vini examen. Maar  Leon heeft gelukkig zelf

Lees verder...

Olijfolie van Fattoria Bernardini

Over salades gesproken. Als geen ander vinden we het lekker iedere avond sla bij het eten op tafel te zetten! Meestal is de basis ijsbergsla,  maar ik wil nog wel eens variëren met ‘ouderwetse’ kropsla, of soms, zoals nu veldsla, of eikenbladsla. Verse olijfolie is dan wel een must. Niet alleen om van te snoepen

Lees verder...

Wijnen uit Istrië

Wijnen uit Istrië vallen in de smaak bij ‘Wijn van het Jaar’verkiezing Kabola, een van de meest markante wijnmakers die het Kroatische schiereiland Istrie rijk is, is met maar liefst drie wijnen tot de finale doorgedrongen van’Wijn van het jaar’ van Proefschrift wijnconcours. Ieder jaar nodigt ‘The Wine & Food Association’ importeurs uit om hun

Lees verder...

WIJNpanel van het WIJNinstituut proeft

Vandaag voor het eerst  is  het WIJNpanel van het WIJNinstituut bij elkaar gekomen. Op een mooie proeflocatie in het midden van het land schoven de leden aan, aan de lange tafel bezaaid met glazen, spuugbakken en  proefformulieren! Het WIJNproefpanel klaar voor de eerste uitdaging! Wat is het doel van WIJNinstituut’s WIJNpanel. Wel, dat is niet

Lees verder...

Wijnwinnaars in Zuid-Frankrijks Pays d’Oc

Pays d’Oc IGP levert 3 winnaars op de grote internationale concours Gérard Bertrand Red Winemaker of the Year International Wine Challenge2012 Domaine Les Yeuses drie medailles l’International Wine Challenge2012 Jean-Claude Mas, International Trophee Winner Decanter World Wine Awards 2012 GÉRARD BERTRAND IS VERKOZEN TOT RED WINEMAKER OF THE YEAR 2012 OP IWC De International Wine

Lees verder...

24ste Proefschrift Wijnconcours

Met de verkiezingen van Wijnen van  het jaar kon het niet stuk. Wat zag en proefde ik veel mooie wijnen in de Olofskapel. Buiten was het prachtig herfstweer, wellicht daardoor in de voormiddag wat rustig. Prima, want ik kon overal uitvoerig terecht. Leuke contacten opgedaan, bijvoorbeeld met de heren van respectievelijk Terra Magic en Valentine’s

Lees verder...

Australische wijnproeverij bij Lute in Ouderkerk aan de Amstel

Hardys, Winemakers for Five Generations  “Back to basic,” zei amazing chef Peter Lute en Bill Hardy, gepassioneerde Aussie  zei: “back  to basic and  to blend!” Geen overdreven varietals meer bomvol fruit, maar de kracht van meerdere druivenrassen die samen gebracht worden om in een toverdrank te versmelten. Twee mannen, twee filosofieën die parallellen hebben met

Lees verder...

Bollinger meets François Geurds

Eerlijk is eerlijk, dit moet een prachtige avond geweest zijn. Graag had ik met mijn neusje vooraan gezeten, om er een spannend verslag van te schrijven. Helaas… “Champagne Bollinger & Restaurant Ivy: een schitterende match! 18-9-2012 Op maandagavond 17 september organiseerde Restaurant Ivy & Wijn Verlinden een prachtige culinaire avond ‘Bollinger & Sweet Caramel by

Lees verder...

De wijnbars van Parijs

Surfend over het web kwam ik op de website “Paris-fvdv” terecht. Een prachtige site vol met informatie over Parijs. Alleen daar al om een aanrader van jewelste. Tevens nu extra aandacht voor het artikel dat er vrijdag op geplaatst is over de vele, zeer vele Parijse wijnbars!   “PARIJSE WIJNBARS Wijnbars zijn altijd populair geweest

Lees verder...

Opnieuw meer medailles bij Nederlandse Wijnkeuring 2012

Kwaliteit Nederlandse wijn neemt elk jaar flink toe   Eenmaal goud, 24 zilver en 33 brons. Dat is de score van de Nederlandse Wijnkeuring 2012. De medailles werden vanmorgen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kasteel Groeneveld in Baarn. De gouden medaille was voor Wijngoed Montferland in de Gelderse Achterhoek, die daarnaast ook nog eens

Lees verder...

Wijnmaakster zoekt importeur

Retz, een dorpje in het Weinviertel, ten noordwesten van Wenen. Daar gaan we vandaag heen. Daar gaan we misschien in oktober echt heen. Waarom? Om een bezoek te brengen aan die schöne Elisabeth Rücker en haar wijngaarden in  Unterretzbach. Miljoenen jaren geleden ontstonden hier de zanderige heuvels met löss en werd er een ideale bodem

Lees verder...