Wijnwinnaars in Zuid-Frankrijks Pays d’Oc

Pays d’Oc IGP levert 3 winnaars op de grote internationale concours
Gérard Bertrand Red Winemaker of the Year International Wine Challenge2012
Domaine Les Yeuses drie medailles l’International Wine Challenge2012
Jean-Claude Mas, International Trophee Winner Decanter World Wine Awards 2012

GÉRARD BERTRAND IS VERKOZEN TOT RED WINEMAKER OF THE YEAR 2012 OP IWC
De International Wine Challenge is één van de grootste wijnwedstrijden ter wereld waarbij 12.000 wijnen uit de hele wereld geproefd worden door een jury die hoofdzakelijk bestaat uit Masters of Wine.
Gerard Bertrand is onderscheiden met de award Red Winemaker of the Year bij de International Wine Challenge 2012. De toewijding van Gerard Bertrand zorgde voor de titel van wijnmaker van het jaar voor de rode wijn (9 van Pays d’Oc IGP).
Als producent van de Languedoc-Roussillon heeft Gerard Bertrand zijn wijnen ontwikkeld met  passie en kennis van de bodem van Zuid-Frankrijk. Met 25 jaar toewijding en aandacht voor de wijnstokken en een constante zoektocht naar uitmuntendheid biedt Gerard Bertrand super premium wijnen die worden erkend door alle liefhebbers van grote wijnen.
www.gerardbertrand.com

DOMAINE LES YEUSES ONTVANGT DRIE MEDAILLES OP L’IWC 2012
De International Wine Challenge 2012 leverde nog een tweede Pays d’Oc IGP winnaar op. Domaine les Yeuses van Jean-Paul en Michel Dardé ontving voor ‘Les Epices’ Syrah 2010 zowel een Gold Medal als twee Trophy awards voor Franse Syrah wijn en Franse IGP wijn.
Dit wijndomein uit Méze ontving al eerder medailles op diverse wedstrijden voor hun wijnen en maken naast de bekende druivenrassen ook gebruik van minder bekende rassen als Vermentino en Muscat.
www.lesyeuses.fr

JEAN-CLAUDE  MAS DECANTER WORLD WINE AWARDS 2012 – INTERNATIONAL WINNAARS
De Cuvee Paul Mas Valmont, Grenache Blanc Pays d’Oc IGP 2011 van Domaines Paul Mas werd bekroond met een Decanter World Wine Award. De prijs is de meest prestigieuze van de International Wine Competition, georganiseerd door het Britse tijdschrift Decanter. Deze onderscheiding beloont het werk van de wijngaard van eigenaar Jean-Claude Mas, in 10 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de Pays d’Oc IGP.
“De grenache is een druif die goed past in de Languedoc, Ik zou zelfs zeggen dé meest geschikte in onze regio. De druif geeft hele mooi rosé en rode wijnen, maar ook witte wijnen zijn verrassend wanneer de druiven worden geplant op de juiste bodem en gevinificeerd met een beetje eik”, aldus Jean-Claude Mas.
www.paulmas.com

“Deze internationale prijzen bekronen de hele benaming Pays d’Oc IGP en tonen het bewijs, als dat nog nodig is, dat de wijnmakers in staat zijn om voortreffelijke Pays d’Oc wijnen te ontwikkelen. Proficiat aan Gerard Bertrand, Jean-Paul en Michel Dardé, en Jean-Claude Mas, zij dragen de vlag van de beste Pays d’Oc IGP” aldus Delphine Lorentz, namens Inter OC, Interprofessionele Organisatie Pays d’Oc IGP.

Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Dit regionale label is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 24% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden in 2011.
www.paysdoc-wines.com

Enkele cijfers:
De Pays d’Oc wijngaarden bestaan uit 90.000 hectares
-          1 van de 3 hectares in Languedoc-Roussillon is Pays d’Oc IGP wijn
-          1 van de 10 hectares in Frankrijk is Pays d’Oc IGP wijn
1e van de 75 Franse IGP wijnen in volume
65% van de Franse IGP wijnen
90% van de Franse IGP cepagewijnen
Grootste Franse wijnexporteur in volume
Equivalent van 770 miljoen flessen verkocht per jaar

Pays d’Oc in Nederland:
11,7% van de geëxporteerde Pays d’Oc IGP wijnen gaat naar Nederland
79% van de Languedoc-Roussillon wijnen in Nederland zijn Pays d’Oc IGP wijnen (in volume)
Nederland was in 2011 de tweede exportmarkt voor Pays d’Oc IGP in volume en omzet met 265.384 hl in 2011
In de eerste helft van 2012 is Nederland de tweede exportmarkt gebleven met een significante groei in volume (+16%) en waarde (19%)

Lees ook:Pays d’Oc IGP lanceert samen de Harbour Club ‘The Ultimate Rosé Experience’
Lees ook:Wereldprimeur: eerste mousserende wijnen voor Pays d’Oc IGP
Lees ook:Win een wijn uit de Languedoc
Lees ook:Wijn uit Zuid Frankrijk wordt steeds beter
Lees ook:Engelse rosé wint goud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>