Rubriek: Geproefd

Australië komt met de wijnen van Seppelt

Dit weekeinde de wijnen van Seppelt op de deurmat gevonden en allemaal rustig geproefd met een klein groepje wijnvrienden! Wijnen uit Australië! Met eigenlijk Europese roots die terug gaan tot in het midden van de 19de eeuw. De Pruisische koopman Joseph Seppelt kwam in die tijd in Australië aan met als doel het kweken van

Lees verder...

Wijn en vegetarische gerechten …. waarom niet?

Een unieke bijeenkomst, dat was het daar gisterenavond in het Pakhuis van BuyYourWine in Soest, waar het Wijncoachingbureau voor Food&Wine een masterclass had uitgeschreven voor het combineren van vegetarische gerechten in combinatie met wijnen. Niet voor het eerst werden de bekende smaakstijlen (Leer van Klosse) hier uitvoerig behandeld. Midden tussen het wijnwalhalla aan de proeftafel

Lees verder...

Hoe Argentijnse wijn en een Gouden Tulp samen komen! Een Koningspaar…

Soms krijg ik zo’n uitnodiging waar ik helemaal blij van word! Gisteren dus. Een uitnodiging van het CFI voor een heerlijke wijnproeverij: “Proef de smaak van Argentinië! Donderdag 21 maart in het Amstel te Amsterdam!” Op deze dag organiseert het Consejo Federal de Inversiones van Argentinië in samenwerking met TOT Public Relations een proeverij van

Lees verder...

Wine Professional 2013

Sinterklaas, Kerstmis, Oud&Nieuw en Wine Professional. Ze volgen elkaar braaf op. Ieder jaar weer! “Wine Professional 2013: spannende spätburgunders, Barca Velha en vins nature

. Voordat de traditionele, feestelijke afsluiting verzorgd door restaurant Le Garage (14 punten GaultMillau) van start gaat, staat ook de derde beursdag (9 januari) bol van de smaakvolle en leerzame proeverijen.

 Wijnpublicist

Lees verder...

WIjn uit Nieuw Zeeland

“Wijn, zuiver, verfrissend, dorstlessend maar ook vol, fonkelend en exploderend van het fruit, ingetogen en zijdezacht. Wijn als opgekropte kracht, kruidig en vol, sappig – tegelijk fris. Wijn, als zoete, zwoele verleiding op een zachte herfstavond, dessert op de veranda bij het huis.” ZO, dat is in ruim veertig woorden mijn laatste ervaring met Nieuw

Lees verder...

Wijn voor bij de Risotto met eekhoorntjesbrood

Ai ai, als je dit leest zijn de winkeldeuren gesloten, het personeel, de medewerkers zijn naar huis, de gelovigen naar de kerk. Want wat ben ik laat met mijn blog op de dag voor Kerst! Het is al kerstavond inmiddels! Natuurlijk kan ik het uitleggen, natuurlijk zat niemand ook te wachten op een laatste wijnspijs

Lees verder...

Spaanse wijnen, van fluweelzacht naar zuiver fris

Men drinkt vaker wijn uit Frankrijk heb ik het idee, omdat deze nog altijd meer bekendheid heeft bij de gemiddelde consument! Of is het onzin? Als ik weleens sta te kijken bij de supermarkt wat de mensen zoal uitkiezen, dan lijkt het dat ze sneller een Franse wijn in hun karretje knallen, dan één uit

Lees verder...

Gentlemen prefer excellent cigars and fine wine

Wat is nu lekker bij een sigaar: Bij een sigaar kan men heel goed koffie, brandy, whiskey, port en wijn drinken. Cola en vruchtensap echter zijn net zo goed! Aldus een artikel over sigarologie! Grappig. Ach het is een reeds zo bestaande gewoonte. Bij een sigaar een mooi glas wijn te drinken, in de salon,

Lees verder...

Wijn uit Nieuw-Zeeland

Als je zo met het wijnvak bezig bent, is het altijd leuk met andere wijnprofessionals aan de proeftafel te mogen zitten. Zo overkwam dat mij vorige week,  toen ik uitgenodigd was plaats te nemen aan de proeftafel van NZwijn, of te wel, de importeur van bizar lekkere verwegwijnen! Het wijngaardareaal is hier, Nieuw Zeeland, zo’n

Lees verder...

Van stoofpeertjes, rode wijn en wild

Vergeet u ook weleens zo’n ouderwets recept? Zo iets wat van moeder op dochter gaat, van vader op zoon? Dat je het wel ongeveer weet, maar net, net niet helemaal, waardoor het helemaal niet wordt wat je wel had verwacht! Ach, ik heb een extreme hang naar het verleden wat betreft wijn en spijs! Niets

Lees verder...

Alleen maar rode wijn!

Soms overkomt het je op een winterse avond weleens, dat je tijdens het diner alleen maar rode wijn drinkt. Het overkwam ons afgelopen zaterdag! Bepakt en bezakt met een kist en een mand vol borden, pannen, glaswerk en een magnum rode wijn reed onze auto achteruit de oprit van goede vrienden op! Manoeuvrerend langs kaars

Lees verder...

De generale Rosé Repetitie

Vanmiddag was het tijd voor de GRR! De GRR, ja inderdaad de Generale Rosé Repetitie. Bij het Restaurant-Kookstudio Crème Crue. Een bijzondere zaak aan de Haagweg in Rijswijk. De uitstraling, met de aparte ‘houten’ muur in het restaurant beneden, de chefs table bij de open keuken op de eerste etage en de dinerkamer op de

Lees verder...

Aaldering vineyards & wines

Nog altijd ligt hij hier op mijn bureau! De proefnotitie van de Pinotage blanc 2012 van Aaldering. Nu ga ik hem plaatsen! Hij is te lezen bij de Proefnotities van het Wijncoachingbureau. Deze bijzondere wijn van blauwe druiven, een Blanc de noir, heeft niets van zijn typische rode pinotagegeur, soms als wat rubberachtig omschreven. Dit

Lees verder...

Wijn van de webwinkel Vinos la Bodega

Voor het Groningse wijnbedrijf Vinos la Bodega proefde ik met de proefgroep van het Wijncoachingbureau een aantal wijnen door. Deze exclusieve Spaanse wijn en cava winkel heeft een uitstekende website waar je ruimhartig kunt winkelen. Tevens ben je altijd welkom op hun met regelmaat gehouden proefavonden, daar in het hoge Noorden! Rood, rosé en sappig

Lees verder...

Wijn uit Friuli Venezia Giulia

Seminario Amsterdam: Friulano & Friends, een eerste pennenvrucht. Terwijl de Witte Wieven over de Amsterdamse grachten zweefden, fietste ik vanochtend op mijn gemakje naar de Grand, om in het statige hotel aan de Oudezijds plaats te nemen in de Masterclass  van Janna Rijpma en Ian D’Agata die in een co-productie deze workshop ‘draaiden’. Het mooie

Lees verder...