Rubriek: Anders dan wijn

N,R&F van vandaag de dag

In zijn colum afgelopen donderdag bespreekt Harold Hamersma de Duitse Scheurebe. Lekker even wat anders dan Chardonnay en Sauvignon blanc. Daar ben ik het helemaal mee eens. Immers de helft van de wijndrinkers kijken helaas niet verder dan deze twee witte druiven. Leuk om eens echt iets anders te lezen! Premox, Jancis Robinson weidde hier

Lees verder...

Masterclass in het Schulten Hues

Op zondag 1 juli 2012 kunt u in de kookstudio 07 weer een Masterclass volgen van een van de  ‘Friends’, een Michelinsterrenchef uit Nederland. De Chef neemt u mee in zijn wereld van ingrediënten, kookstijl en gerechten en biedt u een unieke kans om de geheimen van zijn keuken te leren kennen!   Wie het

Lees verder...

Taste of Amsterdam komt eraan!

Van 31 mei tot en met 3 juni is het wederom genieten van overheerlijke signature dishes van de beste restaurants uit Amsterdam en omstreken. Nieuwkomers als Bridges, The Butcher en The Harbour Club gaan samen met hun collega restaurants dit culinaire event wederom naar een hoog niveau tillen. Naast de vele activiteiten voor foodies en

Lees verder...

Bijzondere wijn- en kookdemo

La table d’Alain & Gilles op 
Chef’s Revolution @ De Librije 

Bacchantes Wijnimport is enorm trots een van de sponsoren van dit zeer prestigieuze evenement te mogen zijn! Eigenaar Gilles Faëlens verzorgt samen met Masterchef presentator en goede vriend Alain Caron unieke wijn- en kookdemo’s in het Bulthaup Atelier ’La table d’Alain & Gilles’. En u kunt hierbij aanwezig

Lees verder...

Wereld Wijn Tour “Nieuwe Stijl”

Culinaire Wijnontdekkingstocht per fiets! Op zondag 10 juni 2012 organiseren 5 regionale horecagelegenheden in samenwerking met Wijnhuis ten Bilt Wijnimport uit Santpoort de jaarlijks terugkerende Wereld Wijn Tour. Deze fietstocht voert langs 5 karakteristieke horecagelegenheden in de regio en langs Wijnhuis ten Bilt in Santpoort-Noord. Iedere deelnemende horecagelegenheid presenteert een wijnland, met een mooi glas

Lees verder...

NR&F van vandaag de dag

Zind Humbrecht gaat Riesling verbouwen op de in 2010 aangekochte percelen Grand Cru Sommerberg,  volgens Olivier Humbrecht is de nieuwe wijngaard een van de beste delen van de Sommerberg. Er heeft altijd voornamelijk Gewurztraminer op gestaan, echter in 2013 moet de omschakeling naar Riesling voor elkaar zijn. Hier volgt het hele artikel over deze Alsace

Lees verder...

Wine & Dine Golftoernooi

Na het succes van vorig jaar, organiseert Delleman Wine Import in samenwerking met GC Crayestein opnieuw het Wine & Dine Golftoernooi.   Op zondag 3 juni ontmoeten zij u graag op de golfbaan van Crayestein in Dordrecht. De ontvangst is om 12 uur, waar u een lunchpakket ontvangt. Afslaan om 13.00 in shotgun om daarna

Lees verder...

Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag

De Hotelbar  van het Conservatorium Hotel in Amsterdam is verkozen tot de allerbeste van 2012  van Amsterdam. Dat het hotel, dat vorig jaar December haar deuren opende, nu al deze status heeft, geeft aan hoe Madelon Boom haar bedrijf naar de top wil brengen! Meer over het hotel en de hotelbar leest u hier.  

Lees verder...

Olioliva, Italiaanser kan het bijna niet

Stipt om 10.30 uur reden Tim en ik vanaf afzonderlijke aanrijroutes de met grindstenen bedekte parkeerplaats tegenover Restaurant de Lage Vuursche op. Hier hadden we afgesproken voor het interview over Olioliva.  De Nederlandse alleenspeler op de markt voor olijfolie met de loepzuivere olie van Fattoria Bernardini. Nu is Olioliva absoluut niet alleen olijfolie, maar daarover

Lees verder...

Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag

Italië Magazine: Na het succes van vorig jaar, met Incanto uit Amsterdam als trotse winnaar, houdt Italië Magazine dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van het Italiё Magazine Restaurant van het Jaar.   Christie’s veilt op 30 mei aanstaande  Fine Wine and Vintage Port, Including Finest and Rarest Mosel Wines. Bijzondere Moezel wijnen

Lees verder...

Chocolade en wijn kan zooo lekker zijn

Hoorn – 9 mei 2012 – tasteforchocolate.nl, de webwinkel voor fijnproevers in chocolade heeft haar collectie uitgebreid met Jamaica’s eerste luxe chocolademerk Black River Chocolate. “Ik vind het een eer dat ik als eerste winkel in Nederland de ‘fine flavoured’ chocolade van Black River Chocolate mag aanbieden”, zegt Anne-Marie Meijer, de initiatiefnemer achter Taste for

Lees verder...

“Bewaarwijnen maakt mijnheer Guffens niet…”

“Ongezouten meningen en een koppige eigen aanpak geblend met een onvervalst no nonsens attitude en behoorlijk wat smilepower. De man is naar mijn mening de enige echte Stand Up Wine comedian. Hoe zou ik deze man niet in mijn hart kunnen sluiten? Alleen als zijn wijnen niet op hem zouden lijken … Gelukkig overtuigde glas na

Lees verder...

Kasteel de Haar in Italiaanse sferen

DAGJE ITALIË DOEN? Bent u dol op risotto, wordt u wild van Ferrari of droomt u weg bij opera? Tijdens het Italië Evenement 2012, op 11, 12 en 13 mei, kunt u Italiaans eten, rijden, luisteren en nog veel meer. In de tuinen van Kasteel de Haar (Utr) vindt u dit weekend namelijk alles wat

Lees verder...

Het parfum van de wijn

Hoe bizar! Wijnparfums.   Het lijkt me absoluut niet lekker om de geur van blauwe bessen van de Cabernet Sauvignon, of de ‘kattenpis’ van de Sauvignon blanc om je heen walmen! Of een beetje Botrytis achter je oren! Kelly Jones dacht daar anders over. Lees haar story in Knack.be!    

Lees verder...

De brug der bruggen… komt hij er wel of niet?

Het werk aan de  verfoeide Moselbrug tussen Ürzig en Rachtig schijnt stil gelegd te zijn, volgens de Duitse pers.  Op het eerste gezicht lijkt de oorzaak een bouwtechnische kwestie te zijn. De brug die hoog boven de unieke wijngaarden van Zeltingen  moet komen, is een doorn in het oog van de  ‘onderwonende’ bevolking. Daar houdt

Lees verder...