Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag

Italië Magazine: Na het succes van vorig jaar, met Incanto uit Amsterdam als trotse winnaar, houdt Italië Magazine dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van het Italiё Magazine Restaurant van het Jaar.

 

Christie’s veilt op 30 mei aanstaande  Fine Wine and Vintage Port, Including Finest and Rarest Mosel Wines.

Bijzondere Moezel wijnen zoals bijvoorbeeld Juffer Sonnenuhr Auslese, Scharzhofberger Eiswein, Forster Jesuïtengarten Riesling Eiswein  en Eitelsbacher Karthäuserhofberger  1959.  De Moezel staat natuurlijk bekend om deze bijzondere Riesling die oud en ouder kan worden.
Ook voor een kort tripje, een weekenduitstapje, is deze sprookjesachtige omgeving een kanjer van een aanrader.  Neem het stadje Traben-Trarbach bijvoorbeeld. Ooit de op twee na grootste wijnhandelstad van Europa. Nu gelijk een Amfitheater gelegen met rondom druivenstokken en bossen. Lees hier alles over deze veiling.

 

The Jefferson Bottles
In de film die gedraaid gaat worden naar aanleiding van het boek “The Billionair’s Vinegair”  gaat niemand minder dan Brad Pritt de hoofdrol spelen!

Na een speurtocht over die befaamde Thomas Jefferson ben ik beland op de blogspot van van der Hoest naar aanleiding van het boek  ‘Passions, the wines and travels of Thomas Jefferson’ ! Leuk om te lezen hoe Jefferson zijn wijnen vergaarde!

 

Dagblad van het Noorden, Hermanus & Zandstra  wijken uit naar Slovenië, waar de universiteitsstad Maribor dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. De stad is van oudsher het centrum van de wijnbouw in Slovenië. Achter een robuust hekwerk langs de rivier Drava staat ‘s werelds oudste wijnrank. De plant is meer dan vier eeuwen oud, maar geeft nog altijd druiven. Het is dé trekpleister  van Maribor.

 

Nieuw culinair evenement met Zeeuwse sterrenkoks

Delta park Neeltje Jans is de achtergrond voor een echt Zeeuws evenement: In het weekeinde van 28, 29 en 30 september wordt voor het eerst het culinaire evenement [email protected]   gehouden. Beroemde sterrenchefs verzorgen hier dan een fantastisch Culinair Weekeinde!

 

South African wine to carry ‘fair labour’ seal

Als laatste voor vandaag gespot op de Decanter! Nieuwe garantiezegels voor Zuid-Afrikaanse wijnen. “Certified Fair Labour Practise”. Echter niet voordat men voldaan heeft aan de strenge eisen van de WIETA.

 

 

Lees ook:Italië Evenement 2013
Lees ook:Onno Kleyn gastredacteur 4e BTG-Magazine
Lees ook:Vergeet de non en de zwarte kat
Lees ook:In het spoor van de mysterieuze Moezel
Lees ook:Druiven voor Eiswein geoogst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>