N,R&F van vandaag de dag

In zijn colum afgelopen donderdag bespreekt Harold Hamersma de Duitse Scheurebe. Lekker even wat anders dan Chardonnay en Sauvignon blanc. Daar ben ik het helemaal mee eens.
Immers de helft van de wijndrinkers kijken helaas niet verder dan deze twee witte druiven. Leuk om eens echt iets anders te lezen!

Premox, Jancis Robinson weidde hier begin 2011 al een artikel aan.  Ook op Wijnwijs.eu staat hier een interessant artikel over!

De laatste jaren hebben onder andere de mooie witte Bourgognes, die over het algemeen stevig aan de prijs kunen zijn, een  behoorlijk problem! Zij kunnen lijden aan Premox!   Premox en wat is dat dan wel? “Vroegtijdige oxidatie”
Een ernstig probleem, waar voorlopig geen antwoord op is gevonden. Op de Standaard.be staat een uitgebreid artikel aan deze riskante situatie!

 

Op Culy.nl  lees ik over de  Champagne App ‘Champagne Protocoles’ van Mumm. Je leert er zelfs te sabreren.

 

Bill Foley, van the Foley Family, met een portfolio van ruim 12 wijnhuizen, onder andere in Nieuw-Zeeland, heeft twee nieuwe wijnhuizen aan zijn bezit toegevoegd.

Een in Napa Valley en een in Marlbourough Nieuw Zeeland.

Foley, die sinds 1996 in de wijn zit, gaat in Napa Sawyer Cellars, van Charlie Sawyer overgenomen.  Lees hier meer over de deal.

 

Wijnliefhebbers opgelet: sinds kort is de webshop van “altijddebestewijn” online! In het assortiment heerlijke Duitse wijnen, Sekt en likeur. De wijnen komen rechtstreeks van de wijnboeren en zijn door de wijnboeren zelf gebotteld. Hier vindt u alleen absolute topkwaliteit! “We hebben de lekkerste Rieslings, hele mooie droge rode Spätburgunders en voortreffelijke dessertwijnen”.
Ook hebben ze verschillende proefpakketten in het assortiment, waarmee u voordelig met de wijnen kunt kennismaken. Neem een kijkje op de website en oordeel zelf!

 

 

 

Lees ook:Webwinkel gewijd aan vaderlandse wijnboeren in het buitenland
Lees ook:Wat wordt de oogst 2011 voor Nederland?
Lees ook:89% van de wijnboeren in de Languedoc heeft financiele problemen
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>