NR&F van vandaag de dag

Zind Humbrecht gaat Riesling verbouwen op de in 2010 aangekochte percelen Grand Cru Sommerberg,  volgens Olivier Humbrecht is de nieuwe wijngaard een van de beste delen van de Sommerberg. Er heeft altijd voornamelijk Gewurztraminer op gestaan, echter in 2013 moet de omschakeling naar Riesling voor elkaar zijn. Hier volgt het hele artikel over deze Alsace wijngaarden.

 

Gasten van het Amsterdamse restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giessen krijgen op Hemelvaartsdag eerst een rondleiding door de moestuin van het restaurant waarna ze aan tafel gaan om de groenten uit diezelfde tuin te eten.Dat moet wel bijzonder zijn! Even meekijken?

 

In New York worden er proeven gedaan met ratten die lijden aan de ziekte van Alzheimer! Bijzondere proeven waar bij polyphenolen uit rode wijn gebruikt worden! Even klikken voor meer informatie.

 

Kijken we eens op een andere manier naar de Beaujolais primeur!  Niet in het glas maar vanuit de  computer!  In veel gevallen, volgens Frank van der Auwera immers ondrinkbaar, maar wie weet straks onmisbaar in de computerindustrie? Lees hier op uw gemak, met een glas erbij…

 

“In de Bier & Spijs cursus nemen Henri Reuchlin van het Bierburo en Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie je mee op een reis door een zeer gevarieerd bierlandschap. Veel verschillende biertypen komen aan bod, in combinatie met hun gastronomische (on)mogelijkheden. Er is aandacht voor zowel de grondstoffen voor bier en de bereidingswijze, waarbij verwarmen en afkoelen een belangrijke rol spelen. Door gebruik te maken van geroosterde mouten of verschillende kruiden kan de brouwer smaakcombinaties bereiken, die niet in andere dranken aanwezig zijn.” Gelezen op de website van de Academie voor Gastronomie! Wat een briljant idee!

 

Voor als u een ‘Jonnie’ fan bent, of van Thérèse, dan kunt u nu het prachtige derde deel van de Puur-trilogie met een mooie korting bestellen! Puurst!

 

Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Peter Klosse lector Gastronomie International Hospitality Management
Lees ook:Nieuw initiatief in de trainingswereld!
Lees ook:Riesling Haat Liefde
Lees ook:Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>