Rubriek: Anders dan wijn

Nieuw internet Wijnmagazine vanaf mei

België kent straks een bijzonder wijninternetmagazine dat een platform gaat worden voor juist de kleine onbekende wijnboeren!  De oprichter is de Mechelse wijnsommelier Marc Gillis, Wine World Taster of 2004. Vanaf 6 mei is het magazine in the air!  Direct in het eerste nummer al leuke ontdekkingen zoals een interview met de douane over een

Lees verder...

Happen en Trappen bij onze Zuiderburen

Culinair genieten en ontspannen fietsen, dat is wat Happen en Trappen in de Noordertuin van Antwerpen combineert. Van 28 april tot en met 30 september kunnen de liefhebbers van deze culinaire fietsbelevenis er weer op uittrekken in Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen. Happen en Trappen 2012 kondigt zich aan met enkele nieuwigheden. Zo

Lees verder...

Aanbieding Koninginnedag Wijn

Wie is in voor een Koninginnedag aanbieding in de wijn “Onder leiding van Magister Vini Tjitske Brouwer leert u in twee avonden alles over de verschillende stromingen in biologische wijnen. U proeft wijnen met en zonder zwavel, conventioneel en biologisch, biodynamisch en meer.” Koninginnedagaanbieding: de ins- en outs over biologische wijn.   Wie zich voor

Lees verder...

GROTE HOOGTEN IN DE ITALIAANSE DOLOMIETEN

Gisteren viel mijn oog op een wel heel bijzondere ‘wijnreis’! Met recht is de naam van deze reis: Grote Hoogten in de Italiaanse Dolomieten.  Dit geeft ook direct de kern van deze trip weer. We hebben het hier over ‘Stuurmanskunsten‘! Ik zie de verbazing in uw ogen, wat doet dit dan op het wijn.blog? Wel

Lees verder...

Theecocktail als aperitief

Als de zes in de klok zitten, is het  tijd voor het aperitief! Frisse witte wijnen, zachte bubbels, vrolijke fruitig rood luiden vaak het einde van de dag, het begin van de avond in . Maar borrelen met thee? Nou, ik kende het niet. “Borrelen met lapsang souchong? Een kreeftje met jasmijnthee? Eens stukje paté

Lees verder...

Spaanse Chef *** komt koken in Nederland

“De Spaanse driesterrenchef Elena Arzak, eigenaar van restaurant Arzak in San Sebastian, geeft op maandag 4 juni om 13.15 een interview. Daarnaast zal zij ook een kookdemo verzorgen.” dit meldt Bianca Roemaat in de Restaurant afdeling van MissetHoreca.nl!  De knappe driesterren Cheffin Elena Arzak is te gast bij het Congres Chef’s Revolution. Een bijzondere happening, 

Lees verder...

Na IJsheiligen is het pas veilig!

“Een techniek die uit de wijnbouw is overgewaaid. Helikopters vliegen op lage hoogte over de plantages en duwen de hogere warmere luchtlagen naar beneden’, zegt Tom Deckers. “ zo lezen we over strijd tegen de nachtvorst in de fruitbomengaarden van  Belgiē! Lees er hier  meer over!  

Lees verder...

Chardonnay van Jacob’s Creek heel herkenbaar

BootWijn van het Jaar 2012, de winnaars ‘t  ja, wat zegt dat nu weer. “De meest herkende wijn bij de Gentse BootWijnverkiezing ten tijde van de ‘Belgian Boat Show’ was de Chardonnay van Jacob’s Creek.”  Zegt het wat over de wijn, de Chardonnay, Jacob’s Creek of gewoon over het niveau van de smaak van de

Lees verder...

Sommelierwedstrijd bij Cordial eindigt met Trophee voor Jan Willem van der Hek

Van drie, naar twee naar nummer één! Dat overkwam Jan Willem van der Hek bij de Sommelierswedstrijd voor Neerlands beste Sommelier! Jan Willem die in het dagelijks leven zijn sommeliersvaardigheden in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin tentoonspreidt, eindigde deze keer in Cordial – Oss voor Jaco van Hensbergen van het prestigieuze Parkheuvel in

Lees verder...

Steeds meer spelers op de markt van “alcohol vrij”!

Lees de belevenissen van Heidy en Marcel in het Limburgse Sevenum!  Gasterie en wijnbar Lieve Hemel is hun eigendom, waar zij vol voor gaan. Goed eten, een wekenlijkse wijnproeverij en enkele gastenkamers. Niet alleen aan wijn met alcohol, maar ook wijn zonder alchol is hier gedacht! Een prima geste! Het bericht op ‘Lekker Alcoholvrij.nl is

Lees verder...

Een kraan voor water en een kraan voor wijn

Wat grappig. Mijn vriendinnen en ik zijn, naast fervent wijnliefhebbers, allemaal gek van wandelen. Ook met manlief heb ik inmiddels de nodige kilometers in de bergen rondgesjouwd. We deden dat al toen de kids nog heel klein waren. De oudste twee moesten zelf lopen, de jongste hing meer op mijn rug, of  zat op de

Lees verder...

Een wijnonderzoek op Spaans niveau!

Waar Linkedin allemaal niet toe leidt! Omdat mijn studenten van de BSN ook allemaal afstuderen, zich tijdens hun laatste managementstage storten op een afstudeeronderwerp en alles wat daarbij komt kijken, was  ik toch wel zeer gecharmeerd van het offensief van Stephanie Gesterkamp die zich met overgave aan de wijndrinkende consument lijkt over te leveren. Op

Lees verder...