GROTE HOOGTEN IN DE ITALIAANSE DOLOMIETEN

Gisteren viel mijn oog op een wel heel bijzondere ‘wijnreis’! Met recht is de naam van deze reis: Grote Hoogten in de Italiaanse Dolomieten.  Dit geeft ook direct de kern van deze trip weer. We hebben het hier over ‘Stuurmanskunsten‘!
Ik zie de verbazing in uw ogen, wat doet dit dan op het wijn.blog? Wel het doel van de organisatie is de gasten te laten genieten van het leven! Onder andere door vol adrenaline in de bergen  te rijden, passen te nemen met fabuleuze haarspeldbochten om dan ‘s avonds relaxed met wijn en food gastronomische hoogtepunten te bereiken.
 De reizen van Petrol & Wine staan bekend als zeer bijzonder en extreem goed verzorgd. Deze Italiaanse reis staat eind september op het programma en is  in zijn geheel terug te vinden op de website van Petrol & Wine, daarom vandaag op het wijn.blog een kleine impressie:
“De Stelvio met zijn 2758 meter hoogte en 48 haarspeldbochten vormt ‘het dak’ van de Italiaanse Dolomieten, maar er zijn daar nog veel meer schitterende bergpassen om van te genieten, met bijna altijd een majestueus landschap als natuurlijke achtergrond. De Dolomieten staan daarom als bijna vanzelfsprekend op de agenda van Petrol & Wine.

Deze reis is er bij uitstek een voor mensen die hun auto graag lekker laten klimmen op de vele passen die we aandoen vanuit Bolzano, dat in het hart van het gebergte ligt.

Voor deze zesdaagse reis verzamelen we in het zuiden van Duitsland  en rijden daarna Oostenrijk  door om via de 2474 meter hoge Passo del Rombo (Timmelsjoch) Italië in te rijden. Via de Passo di Monte Giovo (2094 meter) en de Passo di Pennes (2216 meter) zakken we vervolgens af naar Bolzano, dat als uitvalsbasis dient voor de tochten door de Dolomieten.

De rit

De nadruk van de reis ligt op het rijden van fraaie wegen en spannende passen, het doorkruisen van sfeervolle Italiaanse dorpen, veel gezelligheid, genieten van de Italiaanse keuken, Italiaanse wijn en natuurlijk het delen van een gezamenlijke passie: de auto.”

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Lees ook:Petrol & Wine, een unieke combinatie, een bijzonder bedrijf
Lees ook:Een Jazzy-rit naar Parijs in november
Lees ook:Een reis door Toscane
Lees ook:Petrol & Wine, wanneer het om echte stuurmanskunsten gaat!
Lees ook:LOKROEP VAN DE SPAANSE WEGEN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>