LOKROEP VAN DE SPAANSE WEGEN

LOKROEP VAN DE SPAANSE WEGEN.

Petrol & Wine, de organisatie die exclusieve autotochten organiseert, heeft een fantastische rit door de binnenlanden van Spanje op het programma staan. Een uitdaging  voor levensgenieters die, na een dag intensief sturen over uitdagende wegen door prachtige tot adembenemend mooie landschappen, willen stoppen op een prachtige plaats om te overnachten. Om daar,  na een verkoelende duik,  op het terras onder het genot van een uitstekend glas Spaanse wijn en een voortreffelijk diner met elkaar kunnen praten over de gezamenlijke passie, auto’s.
De trip staat voor de eerste week van september op het programma, van zondag 2 tot en met zaterdag 8 september. Vertrekplaats is Bisbal d’Emporda, dichtbij de Pyreneeën en Barcelona, de stad van de fameuze architect Gaudi, en tevens de finish van deze tocht. Vier provincies staan er op het menu:Catalunya, Aragón, Castilla-la-Mancha en País Valenciano tot slot.

Er wordt gereden door het prachtige Catalunya, dat de arena vormt van de gelijknamige rally en waar de wegen meer dan uitdagend zijn. Het is er mooi en zeer afwisselend en je komt snel tot de conclusie dat de meeste mensen zichzelf te kort doen als ze dit gebergte via Perpignan of San Sebastian voorbij jakkeren.
De lokale wegen van Spanje hebben een opmerkelijk goede kwaliteit. Ze zijn niet alleen keurig strak en vrij van gaten, maar ook goed aangelegd, met een radius die waar mogelijk constant is. Dat betekent dat je, als je mooie lijnen rijdt, maar één keer hoeft te sturen om een bocht volledig te nemen. Een genot voor de liefhebber.
Het zuidelijkste punt van de trip vormt Alcala de Henarés, vlakbij Madrid. Daar slapen we in een fantastische parador, gevestigd in een oud klooster, op het marktplein kunnen we tot diep in de nacht van de koelte en het Spaanse straatleven te genieten.

Grote stukken van de route leiden door nationale parken, waar soms nog gieren door de lucht cirkelen. Veel dorpen zullen we niet tegen komen, maar als we er een ontmoeten, ligt het bijna steevast op een heuveltop, met een of meer kerken er bovenuit torenend. De straten zijn altijd nauw en verbonden door steile en lange trappen waarvan de aanblik alleen al pijn in de kuiten geeft. Het leven is anders in de Spaanse  binnenlanden.

In de dorpscaféetjes staan geen biljarttafels en geen gokautomaten, maar je wordt er gastvrij ontvangen voor een kop koffie met een sándwich Jamón, een smakelijke tortilla of overheerlijke gezouten sardientjes met een glas koele witte Spaanse wijn.
De route door de binnenlanden van Spanje geeft je het heerlijke gevoel stand door een compleet eigen wereld te rijden, waarin autoliefhebbers en hun auto’s de hoofdrol mogen spelen. Het is een prachtige arena om de eigen vaardigheden en die van de auto, te vervolmaken en te demonstreren.

Onderstaand het programma, een fraaie mix van autorijden over fantastische stuurmanswegen en genieten van de faciliteiten van de prachtige onderkomens waar wordt overnacht.

PROGRAMMA

Zondag 2 september

Verzamelen, welkomstdiner en overnachting in  Castell d’Empordà in Bisbal d’Empordà.

Maandag 3 september

Een spannende route door  rallyprovincie Catalunya. Diner en overnachting in El Castell de Ciutat in La Seu D’Urgell.

Dinsdag 4 september

Via de zuidkant van de Pyreneeën naar Boltaña. Diner en overnachting in het imponerende Monasterio de Boltaña.

Woensdag 5 september

Zuidwaarts via Saragossa naar Alcala de Henarés. Diner en overnachting in Parador de Alcara.

Donderdag 6 september

Een adembenemende route naar Teruel, diner en overnachting in Parador de Teruel.

Vrijdag 7 september

Glooiende wegen met eindeloze vergezichten naar Fuentespalda . Diner en overnachting in Torre del Visco.

Zaterdag 8 september

Laatste etappe, met het bruisende Barcelona als eindpunt.

Afscheidsdiner en overnachting in het bijzondere W Barcelona strandhotel.

 

Elke equipe ontvangt een routeboek met ingetekende routes. Er is geen competitie onderweg, iedereen kan met zijn eigen auto meedoen, nieuw of klassiek. De routes zijn gemakkelijk te volgen en er is geen enkel bezwaar een navigatiesysteem te gebruiken.

De reis wordt georganiseerd door Petrol & Wine. Geïnteresseerden kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] met opgaaf van naam, adres en telefoonnummer, het aantal personen en merk en type van de auto. Er is plaats voor maximaal 15 auto’s of 30 personen. Meer informatie? Ga naar www.petrol-and-wine.nl of bel 0651126482.

Lees ook:Petrol & Wine, wanneer het om echte stuurmanskunsten gaat!
Lees ook:Petrol & Wine, een unieke combinatie, een bijzonder bedrijf
Lees ook:Cursus Spaanse wijn van Pancho Campo MW
Lees ook:GROTE HOOGTEN IN DE ITALIAANSE DOLOMIETEN
Lees ook:Bijzondere wijnroute Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>