Rubriek: Anders dan wijn

Rising Stars van de Michelin

Naast Grootspraak, de Iens, de Lekker, de SpecialBite, de Elsevier en iedereen die ik nu niet noem, maar ook graag zijn signature afgeeft met een lijst, een “iets” in de culinaire wereld, die ook zo mooi vineus kan zijn, heeft de Michelin het in haar goedheid betaamt, nog iets in het leven te moeten roepen

Lees verder...

Italy, love it or leave it

Wat vond ik op de site  van ‘Italië Evenement’? Wel, de trailer van een geweldige echt Italiaanse roadmovie! Al luister je zonder te kijken, dan nog is het aantrekkelijk. De Italiaanse taal, zo indringend, je moet luisteren of je wil of niet! Tip van de Wijncoach! Daarvoor natuurlijk eerst lekker Italiaans eten. Start met Spumante 

Lees verder...

Sommelier Sprays – de geur van wijn

Via Riedelexpert Fleur Deuss kwam ik op een bizarre site terecht. Je moet maar durven! Bizar is misschien niet het juiste woord in dit geval, maar opvallend ‘in de neus’ is het zeker wel. Als je naar een wijnproeverij gaat is het ‘not done’ om je eerst te besprenkelen met parfum of eau de toilette,

Lees verder...

Vakjury Zuid-Afrika Media Awards bekend

 “Nee, inderdaad, even geen wijn! Hoewel we het hier natuurlijk wel over een wijnland bij uitstek hebben. Toch, omdat wij (ME en ik) verliefd zijn geworden op dit wonderschone land, met zijn grillige landschappen, zijn oceans, zijn bergen, zijn bewoners, zijn geschiedenis…. nou ik kan nog uren zo doorgaan, publiceer ik heel graag de bekendmaking

Lees verder...

Heldere GaultMillau verslaggeving

Zo maar wat opgeschept uit de uitgebreide verslaggeving van de uitreiking GaultMillau2013 en de daardoor onstane aanvulling op de lijstenmania! “Totaalbeleving ‘Met alleen talent en passie kom je er niet meer’, las Van Lissum voor uit de beoordeling van Dooms. ‘Kennis, durf en doorzettingsvermogen zijn ook nodig. De gerechten van De Kromme Watergang onderscheiden zich

Lees verder...

Druivenplukken gewoon in Nederland!

7.30 uur, zondagmorgen! Vriendin klopt op de achterdeur. Ik sta klaar met de koffie, het huis slaapt, de hond is uitgelaten. Wij rijden grijnzend weg! Ruim twee uur later draaien we de wijnberg van Sint Martinus in Vijlen op. Koffie staat klaar, grote punten vlaai om te kiezen! Wat een dag! Met schaartjes gewapend, handschoenen

Lees verder...

De nacht van de GaultMillau

Net als vorig jaar staan er zes restaurants in het GaultMillau-topklassement (19-19,5-20 punten). Eén van deze restaurants is dit jaar gestegen. Welk restaurant dat is wordt maandag 29 oktober duidelijk tijdens de Nacht van GaultMillau in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Hoogtepunt van deze feestelijke bijeenkomst is de uitreiking van de 13 GaultMillau Awards.

Lees verder...

Ruim 3500 deelnemers en zes gelukkige winnaars na campagne South African Tourism

Nederland is klaar voor Zuid-Afrika Amsterdam, 23 oktober 2012 Met de strijdkreet ‘Are you ready for South Africa?!’ heeft South African Tourism Nederland uitgedaagd om het Zuid-Afrikaanse avontuur aan te gaan. Meer dan 3500 avonturiers accepteerden de online uitdaging. Uiteindelijk hebben 3 koppels een hoofdprijs in de wacht weten te slepen: zij gaan op avontuur

Lees verder...

Veel besproken ganzenlever

Ganzenlever, eendenlever, het blijft de gemoederen van de mensheid bezig houden! Aan de ene kant zeg ik terecht, dieronvriendelijke producten moeten niet door ons verorberd worden.  Hoe hard is het leven niet als je gans bent en je voedsel met een trechter in keel in geschoven krijgt. Verschrikkelijk. Maar… er bestaat toch ook ganzenlever van

Lees verder...

Olijfolie van Fattoria Bernardini

Over salades gesproken. Als geen ander vinden we het lekker iedere avond sla bij het eten op tafel te zetten! Meestal is de basis ijsbergsla,  maar ik wil nog wel eens variëren met ‘ouderwetse’ kropsla, of soms, zoals nu veldsla, of eikenbladsla. Verse olijfolie is dan wel een must. Niet alleen om van te snoepen

Lees verder...

Een goede kurkentrekker is het halve werk

DE KOP VAN JET De nieuwe kurkentrekker van Screwpull is supersnel! Screwpull heeft zijn beroemde hefboom kurkentrekker vereenvoudigd tot een handzaam model. Deze “JET” is snel, licht en zeer efficiënt. De twee armen zijn vervangen door een knijpconstructie en de hendel is korter. Dankzij zijn compacte vorm is deze nieuwe telg gemakkelijk op te bergen

Lees verder...