Rubriek: Anders dan wijn

Mag ik ook een ‘gekrijt’ glas?

Ik vind het leuk! Ik vind het geniaal. Studenten die voor hun mini-onderneming nu niet eens een bestaand iets gaan verkopen,  maar gewoon glorieus zelf bedenken en ontwerpen. Wat is nu leuker dan een glas met gewoon lekker de naam van de druif op het glas gekrijt? Of het domein? De wijnmaker misschien? Je vriendin

Lees verder...

WIJN BEDREIGD DOOR OPRUKKENDE SCHIMMELS

In het FT stond een uitgebreid artikel van Jancis Robinson over de ziektes die op dit moment opstormen vanuit, ja vanuit waar ….? Ernstige zorgen leven onder de wijnboeren die vrezen hun ‘wijnleven’ aan ziektes als esca (zichtbaar door tijgerstrepen op het blad) en eutopiose te verliezen. Nieuw is ook de ziekte BDA oftewel botryosphaeria

Lees verder...

Lloyd Hotel theater voor Steinbesser Experimental Gastronomy

Steinbeisser Experimental Gastronomy: 8-10 februari Van 8 tot en met 9 februari wordt in Amsterdam ‘Steinbeisser Experimental Gastronomy’ gehouden. Dit is een serie avonden in de geest van experimentele gastronomie en het ontdekken van een nieuw perspectief op hedendaagse eet-rituelen. Al het eten is afkomstig van lokaal en bio-dynamisch geteelde granen, fruit en groenten. De

Lees verder...

Vakantiebeurs Sardinië in Ede

Op zaterdag 26 januari  2013 wordt in Ede de groot opgezette “Sardinië Vakantiebeurs” gehouden. Als wijnblogger ben ik er bij om u naderhand te kunnen voorzien van allerhande leuke tips over de Sardijnse wijnen,  het Italiaanse food, de reizen naar Sardinie en het culturele aspect. Dat is tenminste, als u zelf niet in de gelegenheid

Lees verder...

Prosecco Cocktail komt naar Nederland

HUGO is onderweg! Na de rosé, prosecco en spritz, heeft “HUGO PROSEJITO” zijn weg naar Nederland gevonden. “HUGO PROSEJITO” is een bekend aperitief in de Alpen. “HUGO PROSEJITO” is een verfrissende en sprankelende cocktail. Gemaakt van prosecco, sambuco, citroensap muntblaadjes en een scheutje sodawater. In tegenstelling tot de meeste andere pre mixdrankjes worden er geen

Lees verder...

Gentlemen prefer excellent cigars and fine wine

Wat is nu lekker bij een sigaar: Bij een sigaar kan men heel goed koffie, brandy, whiskey, port en wijn drinken. Cola en vruchtensap echter zijn net zo goed! Aldus een artikel over sigarologie! Grappig. Ach het is een reeds zo bestaande gewoonte. Bij een sigaar een mooi glas wijn te drinken, in de salon,

Lees verder...

Een spel voor de Kerst: Het Wijnspel

Erg leuk. AnyWine heeft in opdracht een wijnspel ontwikkeld. Het resultaat is een “Triviant- achtig” kaartspel dat bestaat uit 6 categorieën, met per categorie 51 vragen en antwoorden (op de achterkant van de kaartjes). De categorieën zijn: Proeven, Herkomst, Waar/Niet waar, Terminologie, Productieproces, en Geschiedenis. Voorbeeldvragen: * Welk evenement ging in 1976 de geschiedenis in

Lees verder...

Wijn, nieuws en nieuwtjes

Wijn Nieuws en Nieuwtjes De bladen, magazines en kranten stapelen zich bij ons altijd op tot een ongelezen berg van papier. Eens in de zoveel tijd beklim ik die berg en trek me op aan de letters en de woorden. Al het wijngerelateerde nieuws scheur ik er uit. Het vormt een klein bergje knipselwerk. De

Lees verder...

Wijn! Tentoonstelling! Kerstmark! Wijnen&Zn

Na het succes van de tentoonstelling “wilde dieren” van natuur fotograaf Martijn de Jonge openen we 8 december een nieuwe tentoonstelling met foto’s van de Spaanse fotografe Nuria Andreu. Opening tentoonstelling Nuria Andreu 8 december 14.00-17.00 uur Het heeft even geduurd maar zaterdag 8 december opent de tentoonstelling “Pictures, Paintings and Wine” van de Spaanse

Lees verder...

Wijn en water uit Barcelona

Jaarlijks gaan we wel één of twee keer naar Barcelona. Gewoon, omdat we het een heerlijke stad vinden, ook omdat de boeken van  Carlos Ruiz Záfon zich daar afspelen en ik die boeken zo geweldig vind. Natuurlijk, we kijken ook naar de wijngebieden, het wijnmovement in en rond Barcelona. Zo zijn we al enkele malen

Lees verder...

Nu de wijn nog bij ‘Vlees noch Vis’

Vlees noch vis Pompoentortellini met citroenmelisse, steak tartare van meloen, tofu met zwarte truffel. Dit zijn drie van de gerechten die restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen vanaf aankomende Kerst serveert in een 12-gangendiner. Opvallend: in het hele diner wordt geen gebruik wordt gemaakt van vlees en vis. En De Nieuwe Winkel is niet eens

Lees verder...