Veel besproken ganzenlever

Ganzenlever, eendenlever, het blijft de gemoederen van de mensheid bezig houden! Aan de ene kant zeg ik terecht, dieronvriendelijke producten moeten niet door ons verorberd worden.  Hoe hard is het leven niet als je gans bent en je voedsel met een trechter in keel in geschoven krijgt. Verschrikkelijk.

Maar… er bestaat toch ook ganzenlever van scharrelganzen? Ik kwam in ieder geval dit Portugese verhaal daarover tegen.

Dat met een glas Grauburgunder van Wasems Kloster Engelthal, ‘t ja, dat is toch wel bijzonder lekker.

 

Albert Heijn zegt in een reactie dat inderdaad één of meerdere winkels foie gras in het schap hebben liggen, maar dat er duidelijke interne afspraken zijn dat Albert Heijn geen foie gras verkoopt. Ze heeft dan ook haar winkeleigenaren (franchisers) opdracht gegeven de foie gras uit de winkels te verwijderen. Wakker Dier is verbaasd dat foie gras kennelijk toch in het schap terecht heeft kunnen komen maar is tevreden met de snelle terughaal-actie van Albert Heijn. Lees dit helemaal op Culy.nl

Natuurlijk ging ik op onderzoek uit, ik stuitte op een zo’n gruwelijk filmpje dat ik ook werkelijk nooit meer ganzenlever zou willen eten, van gansjes die alleen op deze wereld zijn gekomen om te op de meest  kwellende wijze zichzelf naar hun dood toe te eten. Het filmpje is te erg. De eerste 30 seconden zit je al helemaal in shock!

Gelukkig kwam ik ook een ander, veel vrolijker filmpje tegen: “De mars van de Ganzen!”

Lees ook:Video: start Nederlandse wijngaard De Colonjes
Lees ook:ChocoVine, Franse wijn met Nederlandse chocolade
Lees ook:‘’Chill it the way you like!’’
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:De Florijn in Nieuwerbrug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>