Villa Massa Limoncello, Italiaans temperament in de keuken

Onze liefde voor Italië geldt niet alleen de wijn, de zon en de indrukwekkende Dolomieten, Alpen en Apennijnen, maar ook hebben we een band met de digestieven en likeuren. Grappa, Sambucca, Amaretto en voor ME vooral de Limoncello! Dat Ron Blaauw goed kan koken is een understatement, maar dat hij ook de weg weet te vinden naar het zuiden van Italië, was me niet bekend. Leuk om te lezen!

Al sinds 1890 is Villa Massa Limoncello in Italië razend populair. Oorspronkelijk puur als digestief na de maaltijd, wordt deze premium likeur uit Sorrento tegenwoordig ook meer en meer in recepten gebruikt. Gemengd als saus, voor het flamberen van desserts of als geheim ingrediënt in een frisse salade: Villa Massa Limoncello zorgt voor Italiaans temperament in de keuken!

Villa Massa is nauw verbonden met de culinaire wereld. Ieder jaar reikt het merk de Villa Massa Awards uit in Sorrento, waar chefkoks worden geprezen om hun gastronimische kwaliteiten. Deze Awards zijn onderdeel van het Giornate Gastronomiche Sorrentine, de gastronomische dagen van Sorrento, waar de Italiaanse keuken en diens puurheid en eenvoud worden gevierd. Iets waar de filosofie van Villa Massa volledig bij aansluit door het gebruik van natuurlijke streekproducten.

Ron Blaauw

Dit jaar is Ron Blaauw als eerste Nederlandse chefkok voorgedragen voor een Villa Massa Award voor beste buitenlandse chef. Niet alleen vanwege zijn gastronomische talent, maar ook omdat zijn keuken enkel met pure, natuurlijke en eerlijke producten werkt en gerechten uit verschillende culturen samenbrengt. Begin december zal hij speciaal naar Sorrento aan de Amalfi kust in Italië reizen om zijn Award in ontvangst te nemen. Ron Blaauw die binnenkort ook te zien is in de internationale hitshow Masterchef Junior Nederland heeft speciaal voor Villa Massa een menu samengesteld voor masterchefs at home die dol zijn op limoncello. Hiermee kunnen kookliefhebbers thuis een volledige maaltijd op tafel toveren met Villa Massa als verrassend ingrediënt.

Menu Ron Blaauw voor de masterchef at home

Aperatief: Een feestelijke cocktail van prosecco met Villa Massa Limoncello

Terinne tomaat * dressing van Villa Massa Limoncello

Gebakken griet filet * gerookte paling * kleine krieltjes * Beurre Blanc met Villa Massa Crema

Rundvlees * frisse groenten salade *zoet zuur met Villa Massa Limoncello

Sorbet van citroen met Villa Massa Limoncello * aardbeien * witte chocolade mousse

Digestief: Een glaasje Villa Massa Limoncello puur.

100% Italiaans – De smaak van vakmanschap

Fris, zacht en verfijnd van smaak. Voor de echte Italië-liefhebbers inmiddels een begrip; Villa Massa is dé Limoncello, gemaakt met passie en traditioneel volgens een Italiaans familierecept uit 1890. Hierbij wordt nog altijd exclusief gebruik gemaakt van de beste citroenen uit Sorrento, waarvan de schil het geheim is van de ongekende kwaliteit en unieke zachte smaak. Vier dagen lang trekken flinterdunne, verse citroenschillen in 96% alcohol, waarna de alcohol met zorg wordt gefilterd. Zodra een bestelling binnenkomt, worden pas water en suiker toegevoegd om het vervolgens te bottelen. Italiaans vakmanschap waardoor Villa Massa Limoncello 100% natuurlijk is.
Voor meer informatie: www.villamassa.nl en www.ronblaauw.nl

Lees ook:Italy, love it or leave it
Lees ook:Kasteel de Haar in Italiaanse sferen
Lees ook:Emilia Romagna, Parma, Lambrusco en de Academia Barilla
Lees ook:In de keuken van Floris
Lees ook:Ragu Bolognese met Piemontese wijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Villa Massa Limoncello, Italiaans temperament in de keuken

  1. Pingback: Italy, love it or leave it | Wijn

  2. Marja van Beek Auteur

    Ron Blaauw heeft afgelopen weekend als eerste Nederlander de Italiaanse Villa Massa Award gekregen. De Nederlandse chef krijgt de Award als beste buitenlandse chef voor zijn gastronomische kwaliteiten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>