Rubriek: Bubbels

N,R&F van vandaag de dag

Motvrij in de wijngaard of hoe de ‘Grapevine moth’  zich nestelde in Californië. Zie hier hoe het allemaal begon, lees bij Wijnwijs  hoe de wijngaarden er nu bij staan!   “We voelen ons nog steeds een beetje jarig en geven daarom nog meer cadeaus weg. De komende week maak je kans op cadeaubonnen.  Via Wimdu slaap

Lees verder...

Loire op de fiets!

Op de bicyclette vanochtend vroeg in de richting van Vouvray! Niet zomaar een fiets, maar een echte off the road! Oftewel een heuse mountainbike! Geweldig. En hard naar beneden, soms… en steil omhoog…..heel vaak! Af en toe a pied was wel noodzakelijk, bijna de helft van onze groep van  ‘jongens en meisjes’ bloggers nam soms

Lees verder...

Een bloggerstrip in Tours

What a beatiful day today!  Een zonnigere start kan niet! Blauwe hemel met prachtig witte schapenwolken. Dat zien Ingrid (@Vinissima) en ik als eerste als we het station uitlopen, aangekomen op onze blogbestemming Tours…denken we. Helaas twee ezeltjes die we zijn,  zijn we één station te vroeg uitgestapt! J Ha, het laatste stukje dan maar

Lees verder...

N,F&R van vandaag de dag

Frisse en fruitige wijnen kunnen na enkele maanden plotseling nootachtig of rozijnachtig overkomen. Dan is het nog aangenaam, maar deze aroma’s gaan snel over in vieze geuren, schrijft Jet Wetser op haar wijnbouwblog: ‘Lagerböckser’ nader verklaard. Fouten in de wijn.

Lees verder...

N,R&F van vandaag de dag

“Smaken verschillen en zullen dat altijd blijven doen. Het komt er dus op aan op regelmatige basis wijn te proeven en zo te ontdekken welk smaakpalet u al dan niet ligt.”  En dat is een waarheid als een koe! In Knack weekend.be een leuke column over het wel en wee van goed wijnproeven!

Lees verder...

N,F&R van vandaag de dag

Een nieuw blog. Een wijnblog maar dan gewijd aan de wijnbouw. Dus niet oeverloos kletsen over wijnen, evenementen, landen, diners, boeken en wat nog meer leuk is, of nog leuker… maar heel serieus over wijnbouw! Het weblog Wijnbouw van Web Jetser. Ik ga me maar eens verdiepen in het hoofdstuk over de vinificatie. Heb zo’n

Lees verder...

Na regen komt…. Wijn op het strand

Na regen komt…. Wijn ja! Met mooi weer willen we allemaal maar al te graag naar het strand en genieten van een heerlijk drankje in de zon. De hoogste tijd dus dat de wijnproeverij naar het strand gebracht wordt. Het streven is om de leukste locaties en thema’s te koppelen aan een passie: wijn.

Lees verder...

Mousserende wijn-spijscombinaties!

Mousserende wijn-spijs combinaties, kan dat? Jazeker! En niet alleen omdat wij dat graag willen, het kan ook serieus goeie combinaties opleveren. Mousserende wijn is namelijk meer dan een aperitief. Vooral de serieuzere metodo classico wijnen schreeuwen vaak om iets te eten erbij. Maar ook de palet-reinigende eigenschappen van sommige betere prosecco’s zijn een uitstekende basis

Lees verder...

Over Prosecco gesproken…

Malibràn ligt in Susegana, een klein stadje in de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene; het Prosecco DOCG gebied. Malibràn heeft een lange historie van wijnproductie die al meer dan drie generaties teruggaat. Aan het begin van de vorige eeuw is de wijnmakerij van Malibràn verplaatst naar de heuvels van Susegana.  

Lees verder...

Bubbles voor België

“MAASEIK – Als alles volgens plan verloopt, kan wijnbouwer Karel Henckens van Aldeneyck in 2016 één hectare chardonnay-druiven plukken om mousserende wijn te maken.”  Dit lees ik op ‘Standaard.be’ waar wijnbouwer Henckens niets liever wil dan  in 2016 hier de eerste bubbels van te kunnen maken! Langzaam het wijndomein vergrotend beschikt Henckens nu over 7

Lees verder...

Franciacorta, verrassende Italiaanse bubble

Winelife, Elle Eten, Bouillon, Perswijn en nog vele andere  magzines liggen bezaaid over mijn bureau.  De  altijd ‘cosy’  uitstraling van Winelife doet het goed bij menig lezer. Het is  een makkelijk koopbaar  tijdschrift, lekker ‘bladerspul’  voor bij het ontbijt, aan je terrastafel in het zonnetje, of lekker in bed.

Lees verder...

Piper-Heidsieck on tour in Amsterdam

Het was weer een prachtige dag gisteren in Wijnland! Met als hoogtepunt echter de Champagnetasting van Piper-Heidsieck  in onze hoofdstad. Locatie Prinsengracht, in het recent geopende restaurant  “Everything on a stick”!  Een gedurfde naam voor deze startende ‘familie-onderneming’, waarin broer en zus en zwager gedriënlijk de honneurs waarnemen, zij het ieder op een eigen terrein.

Lees verder...