Een bloggerstrip in Tours

What a beatiful day today!

 Een zonnigere start kan niet! Blauwe hemel met prachtig witte schapenwolken. Dat zien Ingrid (@Vinissima) en ik als eerste als we het station uitlopen, aangekomen op onze blogbestemming Tours…denken we.
Helaas twee ezeltjes die we zijn,  zijn we één station te vroeg uitgestapt!
J Ha, het laatste stukje dan maar met de taxi.

Het hotel ligt vlakbij het station, dus snel de koffers weg en het ‘opengebroken’ Tours in, waar werkelijk iedere steen, zo lijkt het in elke straat omgedraaid schijnt te worden. Alles ligt open. Men werkt hier aan de weg, zogezegd. Van A naar Beter hopen we dan maar.
In la vieille centre is het Anton Piekeriaans, veel kalk, tufsteen, scheve oude huisjes en uitnogdigende pleinen.  We brengen de middag door bij het Maison de Vin. Een klein Maison, maar we kunnen op ons gemak alles eens doorproeven.  Dat doen we gretig. Iedereen. Van een iets te plakkerige cremant, ietst teveel zoetje, via een sappige Sauvignon Blanc de Touraine – uitgekozen door Tim Atkins- met veel citrus, appel en wat buxus, door Vouvray, Savennieres, naar uiteindelijk een fruitige kersenrijke, veraste  biowijn met goede zuren en zachte tannines van 100 % Cabernet Franc. Chateau Yvonne.
Is dit de opmaat voor wat we morgen, al fietsend door Vouvray etc tegen gaan komen?

 

Na een snelle douche kuieren we fris en monter terug de stad  in om te gaan eten bij Restaurant Le Théleme!  Een prima restaurant, met een giga wijnkast midden in de het bovenste deel van het restaurant, waar wij in de banken mogen schuiven. Ondanks dat ik er continu naar kijk, vergeet ik helemaal daar een foto van te maken. Het eten is uitstekend. Het gaat van gebakken ganzenlever met vijgen in een zoete rozijnensaus met kerrie (!) naar snoekbaars met courgette, via een postpakketje met munt en chevre naar met een frisse ravigottesaus, naar een Nougatglacé in een coulis van citrusfruit, waarbij de bittertonen van de coulis in extreme mate botsen met de methode traditionelle brut Cabernet Franc!

De wijnen zijn ook uitstekend, niet allemaal even uitgesproken of bijzonder, een enkele zelfs in hoge mate vlak, maar over het algemeen hebben we zeker niets te klagen over de kwaliteit. Helaas, echter, jammer, maar wel waar, de wijnen matchen niet of nauwelijks met de gerechten. Soms worden de zuren versterkt, soms komt het zoet teveel naar voren. Het is duidelijk dat ze hier het Proefboek van Klosse  nog niet op de planken hebben staan.
Allee, het is een heerlijke avond hier in Tours. Nu al een absolute aanrader om in leuk gezelschap eens te doen! Zet het met stip op je weekeindewensenlijstje!

Maar…..wel zelf de wijnen uitkiezen he!

 

Lees ook:Wat is eigenlijk Cabernet Franc?
Lees ook:Loire, daar moet je fietsend proeven
Lees ook:Wijnfeesten in Tours
Lees ook:De finesse van de Cabernet Franc
Lees ook:Blogger trip / Vitiloire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>