N,F&R van vandaag de dag

Een nieuw blog. Een wijnblog maar dan gewijd aan de wijnbouw. Dus niet oeverloos kletsen over wijnen, evenementen, landen, diners, boeken en wat nog meer leuk is, of nog leuker… maar heel serieus over wijnbouw! Het weblog Wijnbouw van Web Jetser.

Ik ga me maar eens verdiepen in het hoofdstuk over de vinificatie. Heb zo’n vermoeden dat me dat binnenkort zeer van pas gaat komen!

 

Het derde wijnboek van Colruyt ’Champagne, Elzas, Loire, Jura & Savoie’ is er! Daarom werd iedereen uitgenodigd op een gratis degustatie in de grote zaal van de Don Bosco-school in Halle. Ook de wijnboeren uit deze verschillende streken waren van de partij om gepast uitleg te geven bij hun producten. Hier is er meer over te vinden!

 

Le Meridien Brussel gaat op de hippe tour!  ‘Weg met de klassieke lobby. We gaan nu voor een hub, een ruimte die creatieve en open geesten uitnodigt tot conversatie, discussie en uitwisseling’, zegt hotelmanager Egbert Bursink.’

 

 De wijnkaart is de iPad! Wel ik denk dat ME er  niet blij van wordt, als ik in een restaurant ook nog de iPad zal bespelen…. Maar blijkbaar denken de gasten van Bolenius hier anders over. Klik vooral even op het filmpje!

 

Wijn- en Cultuurhoeve Thabor is geopend. Waar eens een boerenhoeve huis bood aan de boer, staat nu een heus wijnbedrijf.  In Friesland,  bij Sneek is een nieuwe wijnhoeve gekomen!

Ze hebben 2 witte rassen Solaris en Johaniter en 1 blauw ras Cabernet Cortis. Deze herfst komt de eerste oogst!

 

Bollinger heeft een nieuwe –oude- fles in het leven geroepen, met een slanke hals. De smalllere hals moet de veroudering van de wijn tegengaan. De wijnfles is gebaseerd op een flestype uit 1846. De fles zal over nagenoeg  de hele lijn ingevoerd gaan worden.

Lees ook:WinePad: wijnkaart op iPad
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag 27 juni 2012
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:App voor wijnhuis Planeta
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “N,F&R van vandaag de dag

 1. Jet Wester

  Hoi,
  Leuk dat je naar m’n weblog wijnbouw verwijst, maar hoe kom je er nu toch bij dat ik Web Jetser zou heten??
  Met hartelijke groet, Jet Wester

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  oh wat stom! ik heb gewoon de letters verwisseld en zitten slapen! :)
  ‘t Klinkt wel goed!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>