Mousserende wijn-spijscombinaties!

Mousserende wijn-spijs combinaties, kan dat? Jazeker! En niet alleen omdat wij dat graag willen, het kan ook serieus goeie combinaties opleveren.

Mousserende wijn is namelijk meer dan een aperitief. Vooral de serieuzere metodo classico wijnen schreeuwen vaak om iets te eten erbij. Maar ook de palet-reinigende eigenschappen van sommige betere prosecco’s zijn een uitstekende basis om te combineren met eten.

Op VinItaly bleef dit fenomeen niet onbesproken: de overkoepelende organisatie van Trento Doc – één van de topbubbels van Italië – organiseerde een proeverij met zes hapjes van twee topchefs met zes verschillende Trento Doc wijnen.

Voor de proeverij werd alles uit de kast getrokken: twee gerenommeerde chefs en zes Trento Doc wijnen uit de topserie van de zes verschillende producenten. Bij bubbels zet je natuurlijk niet te zware gerechten neer. Aan de orde kwamen een rolletje van courgette en sesamrijst, zalmforel met roomkaas, een kwarteleitje (minder geslaagd), kabeljauw met polentacrackers en zelfs een custard met dennenappel!

Maar de beste combinatie kwam toch met de Letrari 976 Riserva del Fondatore in combinatie met een paté van kippenlever op getoast boerenbrood. Een paté met veel smaak op een behoorlijk donker stukje brood. Daar heb je een bubbel voor nodig met een uitgesproken smaak en dat heeft deze Letrari zeker. Nu mag je dat ook wel verwachten van het vlaggenschip van dit huis, die in Italië voor meer dan € 60,- wordt verkocht. Maar toch, dit is precies wat een wijn-spijs combinatie moet doen: het eten maakt de wijn beter en de wijn maakt het eten beter!

Dus probeer het ook eens: een prosecco brut met kreeftenpasta, een prosecco cartizze dry met schapen- en geitenkaas, franciacorta satèn met gestoomde zebaars uit de oven of een champagne pas dosé met rauwe schelpdieren. Mogelijkheden genoeg!

Benieuwd geworden? Ga dan  op zoek naar de ultieme mousserende wijn-spijs combinatie ! Waar:  Ristorante Pasta Genova in Rotterdam. 7 Juni, 7 gerechtjes en 7 bubbels!

Lees ook:Bubbelland numero uno: Italië
Lees ook:Bubbles on the Beach
Lees ook:Prosecco en risotto
Lees ook:Bubbles on the Beach: populariteit bubbels stijgt
Lees ook:Wijnalmanak 2012 met gratis Bubbles-editie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>