Loire op de fiets!

Op de bicyclette vanochtend vroeg in de richting van Vouvray! Niet zomaar een fiets, maar een echte off the road! Oftewel een heuse mountainbike!

Geweldig. En hard naar beneden, soms… en steil omhoog…..heel vaak! Af en toe a pied was wel noodzakelijk, bijna de helft van onze groep van  ‘jongens en meisjes’ bloggers nam soms een stukje te voet. Plaatjes zeggen zo veel meer dan woorden!
Onze doel was de wijnmakerij ‘Marc Bredif!  Hier konden we onze stalen rossen stallen en onze inmiddels al  gespierde benen wat rust geven.

Na een uitgebreide rondleiding door de uit de grotten uitgegraven rondleiding, worden we uitgenodigd voor een prima tasting in het proefhuis! De eeste wijn was een fantastische Brut, beendroog en vol smaak. (echt waar!) De laatste wijn, was een gebotryseerde zoete vouvray uit 1959 NB! Prachtig, prachtig.

 

Volgende week op het wijn.blog veel meer over dit huis van Patrick Ladooucette!  Nu wat foto’s.

Lees ook:Njam, weg van wijn
Lees ook:Loire, daar moet je fietsend proeven
Lees ook:Een bloggerstrip in Tours
Lees ook:Kies eens voor een wijnreis door Toscane
Lees ook:In de Prehistorie was er geen wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>