N,F&R van vandaag de dag

Frisse en fruitige wijnen kunnen na enkele maanden plotseling nootachtig of rozijnachtig overkomen. Dan is het nog aangenaam, maar deze aroma’s gaan snel over in vieze geuren, schrijft Jet Wetser op haar wijnbouwblog:

‘Lagerböckser’ nader verklaard. Fouten in de wijn.

Ondernemers proeven de wijnen uit de Languedoc. Voor alle Zutphense ondernemers in het plaatselijke ondernemerscafé aanstaande donderdag, dus morgen, kunt u aan de wijn in Fort Bronsbergen.

 

“Creatief koken
De Michelinsterrenrestaurants en hun topkoks in Zuid-Tirol zijn dankbare afnemers van de biologische en traditionele streekproducten. Zuid-Tirol werd in 2011 door Guide Michelin Italia beloond met 20 sterren, dat zijn er twee meer ten opzichte van 2010. De relatief kleine regio heeft daarmee, naar eigen zeggen, relatief de hoogste concentratie Michelinsterren in Europa.”  Met de vakantie in het zicht, zullen er  regelmatig tips  naar culinaire hoogvlaktes verschijnen. Alleen van het lezen, geniet ik al.

 

Ook wat ver weg is, kan lekker smaken, kan erg leuk zijn. Niet zo makkelijk als naar Noord-Italië maar zeker wel fantastische om naar toe af te reizen.  En allemaal gratis leuke attracties.

 

 

Commerciele wijnen van uit de hele wereld kunnen vanaf nu meedoen met de ‘DecanterAsiaWineAwards Competition!’ Iedere wijn mag meedoen, maar de wijnen die al in de Aziatische wereld hun entrée hebben gemaakt, krijgen een streepje voor.

Steven Spurrier en Jeannie Cho Lee MW delen voorzitterschap van de jury. Voor Wineprofessionals volgt een training in het jureren van de wijnen.  Oh, hoe graag zou  ik daar niet aan mee willen doen!

 

Eindelijk gerechtigheid. De bubbletaks is verdwenen. De mousserende wijnen zullen voortaan onder het zelf tarief gaan vallen als de zogenaamde ‘stille’ wijnen! Vandaag onder andere in de Telegraaf te lezen.

Lees ook:N,R&F van vandaag de dag…
Lees ook:Zomerse Weinstrasse weken in Zuid-Tirol
Lees ook:Wijn-fietsroutes in Südtirol
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Kerstmarkten, je ontkomt er niet aan!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “N,F&R van vandaag de dag

 1. Jet Wester

  Hoi,
  M’n naam is bijna goed dit keer.
  Wederom hartelijke groet,
  Jet Wester

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Nou ja joh. ik lijk wel ….
  Het spijt me, maar…. beste Jet Wester, heb je veel verstand van wijnbouw en vinificatie? Dan kun je mij vast heel erg van pas komen!
  Laat ons mailen!

    /   Reply  / 
 3. Jet Wester

  Beste Marja van Beek, Ja, beetje verstand van cool climate viticulture, vooral witte wijnen uit Dld en Nl, zie o.a. http://www.wijnbouwboeken.nl

  Je hebt m’n mailadres & bent welkom.

  Trouwens: als cadeautje aan je lezers, zie de entry van vanmiddag op m’n weblog wijnbouw

  Groet, Jet.

    /   Reply  / 
 4. Marja van Beek Auteur

  Wauw… geweldig! dank je wel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>