Wijn-fietsroutes in Südtirol

De Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol  staat bekend om zijn uitstekende wijnen en is  een ideale bestemming voor een fietsvakantie (als je van fietsen houdt natuurlijk… ) Voor echte genieters zijn er nu een aantal nieuwe fietswijnroutes. Deze combineren de mooie omgeving van de regio met het proeven van Zuid-Tiroolse wijnen.

Er zijn drie rustige en pittoreske wijnroutes. Elke route loopt langs adembenemende landschappen waar bijzondere kastelen en wijnkelders te bezichtigen zijn. Fietsende bezoekers krijgen de kans om de smaak te proeven van de meest belangrijke druivensoorten in Zuid-Tirol: Lagrein, Vernatsch en (Gewürz)traminer. Deze druivensoorten vinden alle drie hun oorsprong in de regio Zuid-Tirol. De noordelijke fietsroute gaat door het gebied waar de Lagrein druif groeit. De Lagrein is de meest populaire wijn in Bolzano. De centrale wijnroute gaat door het gebied rond het Caldaromeer, dat de ideale condities biedt voor de Vernatsch druif. De zuidelijke route gaat door het (Gewürz)traminer gebied. De stad Termeno/Tramin zou de druif de naam hebben gegeven. Alle drie de wijnroutes zijn gelegen aan de Zuid-Tiroolse Weinstrasse.

 Bron

Lees ook:Zomerse Weinstrasse weken in Zuid-Tirol
Lees ook:Kerstmarkten, je ontkomt er niet aan!
Lees ook:Eerste passiefwijnkelder in Italië
Lees ook:Wijn in Zuid-Afrika in de handen van vrouwen
Lees ook:N,F&R van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>