Zomerse Weinstrasse weken in Zuid-Tirol

Van 18 mei t/m 16 juni staat Zuid-Tirol/Südtirol in het teken van de Weinstrasse-weken. In deze week staat het genieten van heerlijke wijnen, ontdekken van culinaire hoogtepunten en ervaren van culturele highlights centraal. De zesde Vino in Festa – de wijnweken van Zuid-Tirol – nodigt iedereen uit om mee te genieten. Op het programma staan wijnproeverijen, sektontbijt, themadagen, rondleidingen door wijngaarden en wijnkelders en gastronomische en culinaire lekkernijen.

Weinstrasse weken in Zuid-Tirol
Van 18 mei t/m 16 juni 2012 staat Zuid-Tirol in het teken van de Weinstrasseweken. Vijftien wijndorpen die rondom de Weinstrasse liggen presenteren evenementen rondom wijn. Het evenement start met de Bozen Wine Tasting. In de rest van de weken zijn er evenementen zoals de Zuid-Tiroolse Pinot Noir dagen en de Wijn & Fiets dag langs de wijnstraat. Het evenement wordt op 16 juni beëindigd met Night of the Cellars. Dit is een unieke kans om zicht te krijgen in de verscheidenheid van wijnkelders en hun uitstekende wijnen.

Digitale wijnroutes
Om de vele wijnroutes in Zuid-Tirol inzichtelijk te maken is er onlangs een speciale applicatie ontwikkeld, welke is te gebruiken op zowel de iPad, iPhone als Android toestellen. De app is een digitale gids en bevat informatie over de bijzondere wijnroutes in Zuid-Tirol. Daarnaast staan er in de app adressen van diverse wijngaarden. Tijdens de Weinstrasse-weken maakt de app het mogelijk om informatie en tips rondom de wijndorpen, evenementen, routes en wijnkelders te ontvangen.

Drie fietsroutes tijdens Weinstrasse weken
Voor de recreatieve fietser en liefhebber van wijn heeft Zuid-Tirol de ideale combinatie tijdens de Weinstrasse weken; drie eenvoudige fietsroutes maken het voor wijnproevers mogelijk om de mooiste en lekkerste wijngaarden en wijnhuizen te vinden. De fietsroutes zijn ook buiten de Weinstrasse weken toegankelijk voor fietsliefhebbers.

Wijnbouw in Zuid-Tirol
Wijnbouw heeft in Zuid-Tirol een eeuwenoude traditie. De Reto-Romanen, die zich 800 voor Christus in het Alpengebied vestigden, verbouwden al wijn in pergola’s. De druivensoorten Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch zijn in Zuid-Tirol ontstaan en leveren buitengewoon smaakvolle wijnen op. De wijnroute Strada del Vino langs de rivier Adige/Etsch begint in het dorp Nalles/Nals ten noordwesten van de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen. Daarvandaan slingert de route door de gebieden L’Oltradige/Überetsch en la Bassa Atesina/Unterland naar het dorp Salorno/Salurn op de grens met de Italiaanse provincie Trentino.

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol/Südtirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona of Venetië Marco Polo prima bereikbaar met transavia.com. Kijk voor meer informatie over vluchten en transfers vanaf de luchthavens op www.suedtirol.info/vliegen.

 

Lees ook:Wijn-fietsroutes in Südtirol
Lees ook:Vakantietip: wijnfietsen in Oostenrijk
Lees ook:Kerstmarkten, je ontkomt er niet aan!
Lees ook:Eerste passiefwijnkelder in Italië
Lees ook:Simonsig Family Winery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>