Rubriek: Bubbels

Crisis? Welke crisis? Champagne export naar België stijgt opzienbarend

Gelezen op het communicatieportal van RetailDetail.be Crisis? Welke crisis? De Franse champagneproducenten hebben in 2011 9,6 miljoen flessen uitgevoerd naar onze Belgische buren, zo maakte het Benelux Champagnebureau bekend op de Belgische dag van de Champagnewijnen, een groei met liefst 8,5%.  Daarmee is het land de op drie na grootste invoerder van Champagne, na Groot-Brittannië

Lees verder...

Sparkling wines maken hun entrée in Chili

Errazuriz, het bekende Chileense wijnhuis uit Valle de Aconcagua, heeft plannen om een traditioneel gemaakte  ‘sparkling wine’ te gaan maken van chardonnay en pinot noir druiven, uit wijngebieden langs de Aconcagua Coast en Casablanca. Francisco Baettig, wijnmaker in charge bij Errazuriz gaat voor onderzoek naar Frankrijk om in de Champagne het ‘echte’ bubbelwerk onder de

Lees verder...

Bollinger 002 for 007

Dat Champagne en feest bij elkaar horen, dat weten we wel en ook natuurlijk dat het een ongeschreven wet is dat de goddelijke bubbels altijd hun revival vinden tussen de sterren van toen en van nu, ’t ja ook dat is waar. Dit keer heeft Bollinger de 50ste verjaardag van ‘James Bond op het witte

Lees verder...

Bollinger meets François Geurds

Eerlijk is eerlijk, dit moet een prachtige avond geweest zijn. Graag had ik met mijn neusje vooraan gezeten, om er een spannend verslag van te schrijven. Helaas… “Champagne Bollinger & Restaurant Ivy: een schitterende match! 18-9-2012 Op maandagavond 17 september organiseerde Restaurant Ivy & Wijn Verlinden een prachtige culinaire avond ‘Bollinger & Sweet Caramel by

Lees verder...

De ‘kleine’ Champagneboer in the spotlights

“Rechtdoor, tot de t-splitsing, je rijdt er gewoon tegen aan. Het was warm en stil in Hourges, een klein plaatsje in de Champagnestreek net buiten de veel bereden Route Touristique de Champagne. Omdat Monsieur Lefebvre zijn Champagne niet middels bewegwijzering promoot, en hij ook geen bordje aan zijn huis heeft hangen is zijn champagne een

Lees verder...

Nog meer nieuws over Champagne

JAAP TEELING WINT DE NEDERLANDSE FINALE VAN DE EUROPESE WEDSTRIJD VAN DE CHAMPAGNE-AMBASSADEURS Vorige woensdag vond de Nederlandse finale plaats van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. De winnaar werd Jaap Teeling, een 48-jarige onafhankelijk wijnadviseur, wijndocent en kok uit Soest.

Lees verder...

Champagne voor mijnheer de president

Waar je Champagne wel niet allemaal voor in kunt zetten! Hoe je Champagne wel niet kunt inzetten! Lees het in de Fundraising story van dagblad de Trouw, die Obama in staat stelde in het korte tijdsbestek van een avond, een slordige vier miljoen in te zamelen!

Lees verder...

Drie bubbelberichtjes op een rij

De schroefdop verovert langzaam maar zeker de wijnwereld. Was het voor enkele jaren geleden nog abosluut not done om zelfs maar over schroefdoppen te praten  – ik herinner me de venijninge blik van de keldermeester van Chateau Meursault maar al te goed naar aanleiding van mijn onschuldig doppen vraag – bestaan er nu notabene zelfs

Lees verder...

Zware hagelschade in Champagne

  Weer spelen de elementen de Champagne-wijngaarden parten en kijken ze de Fransen danig in de kaart. Daar is onze ‘verregende zomer’ niets bij! BAR-SUR-AUBE, 3 augustus 2012 – Veel treurigheid dit voorjaar in de Franse wijngaarden, maar de zwaarste klap viel toch wel in de Côte des Bar in de Aube, dat ´buitengewest´ van

Lees verder...

Bubbels aan Zee

Niet alleen in Nederland sprankelt het aan zee met een bubbelend evenement! Ook de zuiderburen, de Belgen, weten hier wel raad mee, getuigt het onderstaande artikel van ©PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN MIDDELKERKE – Met het evenement ‘Bubbels aan Zee’ lanceert de bekende wijnjournalist Alain Bloeykens volgend weekend een waardige opvolger voor het vroegere ‘Rosé aan Zee’.

Lees verder...

Meer weten over cava en solera?

Collegaatje Ingrid Larmoyeur (@Vinissima) van het Wijninstituut, tevens fervent vineus – en culinair blogster (soms maken we samen een persreisje), belde mij op en zei “ik ga naar Spanje”. “Huh naar Spanje, wat ga je in Spanje doen dan?” “Nee, niet echt naar Spanje. Dat  moet je virtueel zien!” “Oh, virtueel… natuurlijk! Maar wat ga

Lees verder...

Een kelder vol Champagne

We hebben het precies getimed. We arriveren aan het einde van de kerkdienst die via de televisie de kamer inschalt. Ze kijkt om bij onze binnenkomst en begint te stralen, hoewel ik pertinent zeker weet, dat ze het meisje naast me, met – de bambibenen – niet herkent. Het meisje dat zo vaak bij haar

Lees verder...

N,R&F van vandaag de dag

Geen ‘en Primeur’ wijnen bij  Chateau d ‘Yquem op dit moment. Pierre Lurton zal de 2011 pas uitbrengen op het moment dat de tijd daar voor rijp is.  Op een moment dat past bij de voortreffelijkheid van deze jaargang. Geenszins is het een kwestie van het volgen van Latour, maar slechts het uitkiezen van het

Lees verder...