Rubriek: Bubbels

De bubbels van het AD

Je kan er niet om heen als je het AD leest: de kop “Bubbelend het jaar uit” is maar liefst twee pagina’s breed. Na de bekendmaking van de lekkerste oliebol gaat een wijnpanel, o.l.v. wijnschrijver Nicolaas Klei, op zoek naar de ware oliebollenbubbel. In zijn kielzog sommelier Ron Verhage van het restaurant Fred. Restaurant Fred,

Lees verder...

Champagne alstublieft…

Mijn zoon keek me met een meewarige blik aan. Alsof hij wilde zeggen, ‘okay, ik ben een puber misschien, maar jij spoort ook niet helemaal!’ Wat was het geval, ik wilde graag alle kerstcadeaus onder de boom zetten en leggen. Vrolijk begon ik dus met het plaatsen van de gekregen Bubbels.  Waarop die kleuter van

Lees verder...

Decembermaand: de tijd van de bubbels

Maar dat hoeft echt niet perse Champagne te zijn. Dat mag wel, maar het hoeft niet. Je hebt zo’n brede range in bubbelland, dat je je goed moet afvragen, waar heb je de wijn voor nodig, met wie ga je de bubbel drinken en wat ga je erbij eten of juist niet eten! Dit filmpje

Lees verder...

Wijn, nieuwtjes en tips

In de maand van bubbels een eigen Champagne lanceren is toch wel heel goed getimed! “Den Haag heeft zijn eigen Champagne”, lees ik op de site van DHFM. “Zondag is het eerste Nederlandse Champagnemerk met formele certificering en classificatie gelanceerd.” Wel spannend! Het Wijn.blog gaat zich er eens in verdiepen! Benieuwd hoe ze zal smaken.

Lees verder...

Moët & Chandon heeft een nieuwe Ambassadeur

Hoe bijzonder! Roger Federer is de Ambassadeur geworden voor Moët & Chandon! Al jaren ben ik een groot fan van deze Zwitser. Teleurgesteld als hij er uit geslagen wordt, trots als een pauw, als hij weer een wedstrijd op zijn naam gezet heeft.

Lees verder...

Champagnenieuws uit Parijs

Finale 46e Prix Culinaire International “Le Taittinger” Het indrukwekkende hotel Shangri-la in Parijs, voormalig woonhuis van Roland Bonaparte, was dinsdag 27 november j.l. het toneel voor de uitreiking van de 46e Prix Culinaire “Le Taittinger”. Deze internationele kookwedstrijd op het hoogste niveau is gewonnen door de Franse chef Christoph Schmitt van restaurant Le Fouquet’s in

Lees verder...

Bubbels voor bij het Gourmet

“Gourmetten, gezellig tafelen voor iedereen”, lees ik op de website “van Oosters tafelen met een Hollandse twist”  waarna ze een bijzonder uitgebreide Gourmetbeschrijving geven. “Start altijd met goed vlees”, zeggen ze, nu dat lijkt me evident , eventueel in de marinade! Daarnaast verse vis, brood als bijgerecht, groente, fruit, kakelverse eieren en lekkere kleine pannenkoekjes!

Lees verder...

Hersenschimmen

Het is weer zo’n hilarisch, nooit te vergeten moment, als ze vraagt: “hoeveel kinderen heb ik eigenlijk?”. Als ik vier zeg, staart ze ins Blaue hinein en prevelt zachtjes de namen. Ze draait de jongste twee om, ik herhaal ze in de goede volgorde. “Oh,” zegt ze’ “was Marja de jongste?” “Ja, ik ben de

Lees verder...

Tot ziens Ilja, bedankt!

Voorbij, het is voorbij. Ilja Gort is klaar met de serie ‘Wijnaangort’! Alles is er wel over gezegd,  van afgezeken, neergesabeld en uitgespuugd tot interessant, leuk, bijzonder en grappig! Laat ieder voor zichzelf bepalen, zonder stigmatiserend te zijn, wat hij of zij ervan gevonden heeft. Eh… dat lijkt mij tenminste. Gisterenavond laat, ‘t ja, want

Lees verder...

En nog een boek over Champagne

Schreef onze eigen Gert Crum ook niet al zo’n magistraal boek? Over het boek van Crum werd gezegd: “Voor deze groeiende groep liefhebbers is het boek Champagne compleet een must-have. Het is het meest volledige boek over deze heerlijke godendrank.” Maar nu is er een nieuwe Champagne-ambassadeur gekomen: “Le concours européen des ambassadeurs du Champagne,

Lees verder...

Charles Heidsieck Champagne campagne met een Nederlandse twist

“Zodra ik hoorde dat de Nederlandse Judith van den Hoek, geboren in Gouda, nu al op amper 23-jarige leeftijd, een hele bijzondere campagne voor Champagne heeft ontworpen, dook ik er natuurlijk direct boven op! Judith van den Hoek is illustrator en een van de rijzende sterren van de mode-illustratie, volgens Vogue! Ik was nieuwsgierig naar

Lees verder...

Oud&Nieuw uit een blikje

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet verzinnen of het is er wel. Vanaf nu kunnen we met Oud&Nieuw rustig en op tijd allemaal tegelijk ons eigen “blikje” Bubbles ontkurken. Nou ja, ontkurken, gewoon het metalen lipje verwijderen.  Als we het maar even in Duitsland ophalen. In Duitsland zijn sinds kort twee mousserende wijnen en

Lees verder...