Franciacorta, verrassende Italiaanse bubble

Winelife, Elle Eten, Bouillon, Perswijn en nog vele andere  magzines liggen bezaaid over mijn bureau.  De  altijd ‘cosy’  uitstraling van Winelife doet het goed bij menig lezer. Het is  een makkelijk koopbaar  tijdschrift, lekker ‘bladerspul’  voor bij het ontbijt, aan je terrastafel in het zonnetje, of lekker in bed.

 

Winelife pakte  vorige maand uit met het dikste nummer ooit. Een vol Italië special, met het lekkerste uit Toscane, een wijnreis naar Sicilië en verrukkelijke Franciacorta, de Italiaanse “Champagne”.  Ik vertelde er begin april al over.

Nu, na de Piper Heidsieck proeverij begin deze week nog eens het artikel over de mooiste Italiaanse bubbels doorgenomen. Uit Franciacorta natuurlijk. Maar liefst tien miljoen flessen werden vorig jaar verkocht! Alleen uit Franciacorta! Subliem en betaalbaar en beslist de moeite waard als je toch in de buurt bent, om La Strada del vino te volgen. De route, die een kleine 80 km lang is, slingert zich door een vriendelijk golvend landschap met groene akkers, olijfbomen en lieflijke dorpjes.  Eerlijk is eerlijk, ik moet zeggen, ik kan er razend van genieten, van deze Italiaanse bubble!

Lees ook:Franciacorta op een postzegel
Lees ook:Kwaliteitsbubbels uit Italië: Franciacorta!
Lees ook:Wijnspel “Wijnen met Stijl”
Lees ook:Bubbels aan Zee
Lees ook:Nieuwe WINELIFE in de winkel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Franciacorta, verrassende Italiaanse bubble

 1. Wijnand

  Leuk dat er weer aandacht is voor Franciacorta op wijn.blog!

  Om Franciacorta ook betaalbaar te houden in Nederland hebben we hebben al eens eerder een speciale wijn.blog lezers aanbieding gedaan.

  Dat doen we graag nog een keer. Vandaag komt er een nieuw pallet Elisabetta Abrami Biologische Franciacorta binnen.

  De eerste vijf lezers van wijn.blog hoeven met de volgende code geen verzend kosten te betalen bij een bestelling van minimaal 3 flessen. (code is 2 weken geldig)
  Code GVknWB1204

  Elisabetta maakt een heerlijke Brut en haar rosé – metode Saignée – was de reden waarom we voor deze producent kozen.

  De wijnen van Elisabetta vindt je hier: ttp://franciacortaslijterij.nl/elisabetta-abrami

  Geniet ervan!

  De Franciacortalijterij

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>