Rubriek: Algemeen

André Sauerbier weg bij Perswijn

Na een samenwerking van meer dan tien jaar scheiden per 1 augustus  de wegen van Uitgeverij de Wijnpers, uitgever van wijntijdschrift Perswijn, en André Sauerbier. In de afgelopen tien jaar verzorgde André de advertentieacquisitie en de organisatie en marketing van de verschillende evenementen. Ook was hij betrokken bij het opzetten van de internet- en social

Lees verder...

Sparkling Winemaker of the Year Trophy 2013

Régis Camus winnaar Sparkling Winemaker of the Year Trophy 2013   Amsterdam juli 2013 – Régis Camus, de Head Winemaker van het champagnehuis Piper-Heidsieck is voor de achtste keer uitgeroepen tot Sparkling Winemaker of the Year. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de ‘The International Wine Challenge’ in Londen en omvat een blind tasting

Lees verder...

Presentatie Gault Millau in RAI

The Wine & Food Association, GaultMillau Nederland en Amsterdam RAI bundelen hun krachten voor een feestelijk en veelzijdig B2B-evenement op maandag 28 oktober voor professionals werkzaam in het hoge horecasegment. Voor het eerst worden de presentatie van de nieuwe GaultMillau gids en de uitreiking van de GaultMillau Awards 2014 gekoppeld aan de vakbeurs Fine Food

Lees verder...

Foto-Vine-Shoot

FOTOWEDSTRIJD SMAAK VAN WIJN Natuurlijk zijn er zoveel verschillende prachtige wijnfoto’s te maken over de hele wereld, en ja natuurlijk kunnen wij niet overal komen. Helaas! Maar daar hebben we wat op gevonden! De foto-vine-shoot Wij roepen iedereen op om zijn meest leuke, artistieke, romantische, idyllische, stoere, barre, bijzondere, verfijnde, elegante, boerse fotomoment in de

Lees verder...

Voorlopig nog geen mosselen

Normaal gesproken zitten we nu in het mosselseizoen en zouden verse mosselen vanaf half juli verkrijgbaar moeten zijn. Yerseke, de mosselstad van Zeeland levert de mossel van juli tot zo’n beetje begin april. Daarna worden ze minder lekker, om vanaf juli weer vers en fruitig de Muscadet bijvoorbeeld te kunnen begeleiden! Vanaf september is  mossel

Lees verder...

PLUS wijnopleiding levert weer wijnadviseurs af

Persbericht PLUS wijnopleiding levert tweede lichting wijnadviseurs af De Bilt, 26 juni 2013 – Op 25 juni is de tweede lichting deelnemers van de PLUS Wijnopleiding afgestudeerd. In het Nederlands Wijnmuseum ontvingen zij het felbegeerde diploma ‘PLUS Wijnadviseur’ uit handen van wijnschrijver Harold Hamersma.

Lees verder...

Retour van Muscadet in nieuwe stijl

Een jonge generatie wijnmakers is opgestaan. Muscadet, de wijn uit het westelijke Loire gebied, is terug van weggeweest. Recentelijk werd tijdens het Wine & Food Festival van Proefschrift in Amsterdam een top 45 uit de Loire gepresenteerd. De geselecteerde Muscadet wijnen werden stuk voor stuk zeer goed ontvangen, met name in combinatie met Zeeuwse oesters.

Lees verder...

Smaak van wijn verloot HACHETTE

Persbericht   Smaak van wijn online magazine verloot le Guide Hachette Soest, 21 juni 2013 De  Facebookactie die door  Smaak van Wijn ruim twee weken geleden gestart is, liep vanmiddag om 14.00 uur ten einde. Op Smaakvanwijn.com, het online wijnmagazine voor de wijnliefhebber,  waar de wijn zelf zijn verhaal doet en vakjargon zo veel mogelijk

Lees verder...

Gediplomeerde wijndocenten

Vandaag ontvingen Claudia van Dongen van Wijnadviesbureau Claudia van Dongen en Fransbert Schermer van Het Wijninstituut en Vinspiration Wijneducatie het certificaat SWEN Register Wijndocent uit handen van Frank Jacobs, voorzitter van de Examencommissie. Claudia en Fransbert krijgen hiermee het recht om als eerste wijndocenten de titel SWEN Register Wijndocent te voeren. Het certificaat werd uitgereikt

Lees verder...

Kurk zonder trekker

The wine cork could be set for a revival with the launch of a twistable and re-sealable version that could do away with the corkscrew. The Helix cork and bottle has a thread finish, which allows drinkers to twist the stopper open and closed again, creating on airtight barrier. The Helix will be unveiled at

Lees verder...

Zeven bedrijven ontvangen keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Vandaag hebben zeven bedrijven het vernieuwde certificaat KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt gekregen. Ze ontvingen het keurmerk onder groot applaus uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert. De bedrijven zijn afgelopen maanden door Det Norkse Veritas Bureau Assurance (DNVBA) getoetst op een aantal strenge eisen. Eind 2012 ontvingen al acht

Lees verder...

UITNODIGING TENTOONSTELLING

Op 21 juni a.s. om 16.00 uur openen we een bijzondere tentoonstelling. Eindexamen studenten van het Edisoncollege stellen hun werk tentoon in ons proeflokaal. Het thema is “onderweg”. Een mooier thema kan bijna niet als je een studie afsluit en verder gaat op je weg door het leven. Onderweg kan ook slaan op het met

Lees verder...

Wij Drinken Wijn

Wij Drinken Wijn, grootste online community voor wijnliefhebbers maakt stormachtige groei door! Sinds Wij Drinken Wijn begin maart dit jaar live is gegaan met haar nieuwe website, wijdrinkenwijn.nl, trekken de jonge ondernemers van Wij Drinken Wijn steeds meer wijnliefhebbers aan. Met haar vernieuwende website speelt Wij Drinken Wijn handig in op de groeiende behoefte onder

Lees verder...

Sommeliers reizen af naar Zuid-Afrika

WOSA SOMMELIER CUP 2013 VOORRONDE IN AMSTERDAM: Joachim Bauwens en Jasper van den Hoogen winnen tickets voor finales in Zuid-Afrika. In navolging van de succesvolle eerste Sommelier Cup in 2010, organiseert Wines of South Africa (WOSA) opnieuw een competitie onder sommeliers van 12 verschillende landen, om de sommelier te vinden met de beste kennis van

Lees verder...

Klinkende namen op BBB en Folie Culinaire

Persbericht Culinaire duobeurs dit najaar in MECC Maastricht   MECC Maastricht staat dit najaar helemaal in het teken van horeca en topgastronomie. Van 7 t/m 9 oktober vinden de vernieuwde horecavakbeurs BBB en het nieuwe vakevent voor de topgastronomie Folie Culinaire plaats. Folie Culinaire is de opvolger van de EFFF en heeft met de Duitse

Lees verder...