Gediplomeerde wijndocenten

Vandaag ontvingen Claudia van Dongen van Wijnadviesbureau Claudia van Dongen en Fransbert Schermer van Het Wijninstituut en Vinspiration Wijneducatie het certificaat SWEN Register Wijndocent uit handen van Frank Jacobs, voorzitter van de Examencommissie. Claudia en Fransbert krijgen hiermee het recht om als eerste wijndocenten de titel SWEN Register Wijndocent te voeren. Het certificaat werd uitgereikt nadat Claudia en Fransbert eerder vandaag succesvol het Examen SWEN Register Wijndocent hadden afgelegd.

Het examen vond plaats bij het Productschap Wijn in Zoetermeer.

Frank Jabobs: “Tijdens dit examen wordt niet in de eerste plaats op wijnkennis getoetst, die bij deze kandidaten aanwezig wordt geacht, maar vooral op de didactische vaardigheden. Dit was bij Claudia en Fransbert dik in orde. De opname in het register is dan ook meer dan verdiend!”

SWEN Register Wijndocent is opgezet door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn om het wijnonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om dit te realiseren is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep van wijndocent. Wijndocenten die lesgeven op niveau I en/of II van de SWEN en die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om, na het succesvol afleggen van het examen, de titel SWEN Register Wijndocent te voeren. Het examen is tot stand gekomen in samenwerking met PLATO, het onderwijskundig adviesbureau verbonden aan de Universiteit Leiden.

Het examen bestaat uit het verzorgen van een les van 30 minuten inclusief proeverij op niveau I of II van de SWEN. De kandidaat maakt voorafgaand aan het examen een keuze uit vijf verschillende lesthema’s. De les wordt beoordeeld door de Examencommissie SWEN Register Wijndocent.

Op 30 oktober 2013 wordt het examen SWEN Register Wijndocent opnieuw afgenomen. Aanmelding is mogelijk vanaf vandaag bij het Productschap Wijn.

Meer informatie over het examen, de toelatingseisen, inschrijven en de examencommissie vindt u op www.registerwijndocent.nl.

Lees ook:Zes nieuwe Register Wijndocenten brengt het totaal nu op acht!
Lees ook:Groeiend aantal didactisch geschoolde wijndocenten
Lees ook:Magistri vini
Lees ook:De wijnacademie introduceert het Wijnvignet
Lees ook:Landelijke erkende wijnexamens in de lift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>