De wijnacademie introduceert het Wijnvignet

PERSBERICHT

Wijnacademie introduceert Wijnvignet en Aanbevolen Wijndocent

Voor de beginnende wijnliefhebber is de stap naar een wijnexamen soms te groot.
Er is behoefte aan een laagdrempelige eerste kennismaking met wijn. Wijn moet leuk zijn! Daarom introduceert de Wijnacademie het examen Wijnvignet.

Beginnende wijnliefhebbers kunnen vanaf heden het door de Wijnacademie ontwikkelde examen Wijnvignet afleggen. De cursus duurt twee avonden, cursisten maken op een overzichtelijke manier kennis met wijn en de basisvaardigheden van wijnproeven. De cursus kan afgesloten worden met het examen Wijnvignet. Aanbevolen lesstof voor de cursus is het boekje ‘Ik weet wat van wijn’, geschreven door Ruit & Rijst, te bestellen via www.wijnacademie.nl. Meer informatie over Wijnvignet staat op www.wijnvignet.nl

Examen en diploma

Aangesloten Wijndocenten kunnen bij de Wijnacademie een kant-en-klaar examen (twintig vragen) aanvragen. Met de toevoeging van Wijnvignet onderscheidt de Wijnacademie vanaf heden vijf oplopende SWEN-examenniveaus: Wijnvignet, Wijnoorkonde, Wijnbrevet, Vinoloog van de Wijnacademie en Magister Vini. De Stichting Wijnexamens Nederland (SWEN) is het landelijke instituut dat de examenniveaus op het gebied van wijn, van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau, vaststelt en controleert.

Keurmerk voor wijndocenten

Ook introduceert de Wijnacademie het keurmerk ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie’. Dit keurmerk maakt het voor wijnstudenten duidelijk dat de lessen worden gegeven door een erkend en vakkundig docent. Als basiseisen voor het keurmerk gelden onder meer de titel RegisterVinoloog en een actieve samenwerking met de Wijnacademie. De Wijnacademie biedt de aanbevolen docenten lesmateriaal en bijscholing. Een overzicht van aanbevolen docenten staat op de website van de Wijnacademie: www.aanbevolenwijndocent.nl

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het Wijnvignet, het keurmerk ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie’ of over de Wijnacademie? Neem dan contact op met Klazien Vermeer, [email protected], 06 – 4960 4158. Veel informatie staat ook op www.wijnacademie.nl

Lees ook:Zes nieuwe Register Wijndocenten brengt het totaal nu op acht!
Lees ook:Groeiend aantal didactisch geschoolde wijndocenten
Lees ook:Gediplomeerde wijndocenten
Lees ook:Wijnen & Zn in Apeldoorn en De Eerste Apeldoornse Wijnschool zijn er klaar voor
Lees ook:Basiscursus Wijn en Wijnbrevet in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>