Basiscursus Wijn en Wijnbrevet in Utrecht

Vanaf januari 2012 zullen twee belangrijke wijncursussen ook in Utrecht en omgeving gegeven worden: de Basiscursus wijn en het Wijnbrevet van het Wijninstituut (HWI). Dit instituut heeft de bestaande cursusactiviteiten van Wijnhandel Le Bouchon in Bunnik overgenomen en zal deze voortzetten. Wijndocent Nicholas Hartley zal de cursussen blijven geven in de voor hem vertrouwde omgeving. De cursus richt zich op werknemers in de horeca, de wijnhandel en natuurlijk ook op liefhebbers.

“Dit is voor het eerst dat we in Utrecht activiteiten ontplooien. Het is cruciaal om een goede docent en een geschikte locatie te hebben. Het wordt steeds moeilijker. We zijn  blij met de uitbreiding naar Bunnik. De locatie ligt centraal voor handel, horeca en consument, vlakbij Utrecht, Houten, Zeist en Nieuwegein”,  aldus André Sauerbier van HWI.

Basiscursus
De basiscursus is een wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers, waarvoor iedereen zich kan inschrijven. In vijf avonden maak je kennis met de belangrijkste wijngebieden en leer je de basistechnieken van het wijnproeven. De cursus kan afgerond worden met het officiële SWEN-1 examen.

Wijnbrevet
De cursus Wijnbrevet geeft in acht avonden een brede kennis van wijn. De cursisten worden voorbereid op het examen voor het landelijk erkende Wijnbrevet. Het examen is tevens een vereiste om te worden toegelaten tot de Wijnacademie voor de opleiding tot Vinoloog. De cursus is zowel geschikt voor wijnliefhebbers met enige kennis (bijvoorbeeld Basiscursus), als voor professionals. Het SWEN-2 examen is het toelatingsexamen voor de Vinologenopleiding.

Meer informatie  www.wijninstituut-utrecht.nl

 

Lees ook:Lieske Vos, een bevlogen wijndocente
Lees ook:Landelijke erkende wijnexamens in de lift
Lees ook:De wijnacademie introduceert het Wijnvignet
Lees ook:Interactieve wijnopleiding voor gevorderden
Lees ook:Crum en Daniëls docent bij Wijninstituut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>