Normaal gesproken zitten we nu in het mosselseizoen en zouden verse mosselen vanaf half juli verkrijgbaar moeten zijn. Yerseke, de mosselstad van Zeeland levert de mossel van juli tot zo’n beetje begin april. Daarna worden ze minder lekker, om vanaf juli weer vers en fruitig de Muscadet bijvoorbeeld te kunnen begeleiden! Vanaf september is mossel eigenlijk op zijn best! Geduld is een schone kunst, maar toch in dit geval niet verkeerd wil je echt door een hele lekkere mossel verrast worden. En nu, nu wordt het geduld toch nog even verder op de proef gesteld, want de mosselen zijn in de vertraging! Niet alleen op het land hebben we lang op de zomer moeten wachten, ook voor de wereld onder water heeft dat grote gevolgen gehad! Wanneer het seizoen officieel gaat starten, volgt deze week.
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Mosselen met Orvieto
Lees ook:Oogstjaar 2012 in de Alsace
Lees ook:Geproefd: alcoholvrije wijnen
Lees ook:Overzichtsproeverij wijnen groupe LFE
Lees ook:Op reis naar Zuid-Afrika