Wijn-spijs combinatie: Mosselen met Orvieto

Hier weer een heerlijk gerecht met een wijn die er super bij past.

Mosselen met citrussaus

Benodigdheden

1 kilo mosselen
200 ml witte wijn
1 bosje basilicum, fijngesneden
sap van 2 sinaasappelen
1 eidooier
1 theel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 ml olijfolie

Bereidingswijze
Was en controleer de mosselen; doe ze met de wijn in een pan.
Breng aan de kook en schud de mosselen even om. Breng opnieuw aan de kook tot alle mosselen open zijn. Giet ze in af een zeef.

Maak de dressing door de basilicum, het sinaasappelsap, de eidooier, honing en knoflook met de staafmixer te mengen. Giet daar de olijfolie langzaam en al kloppend bij. Breng op smaak met zout en peper.

Breek de mosselen open en leg de helft met de mossel erin op een schaal. Giet de dressing erover.

Wijnsuggestie:
Orvieto Classico Murotondo

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Salade van aspergelinten met Chardonnay of Sauvignon Blanc
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Kabeljauwcreme met Chardonnay
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé
Lees ook:Trend in VS: een glaasje azijn bij het eten
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Surf en Turf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>