Rubriek: Evenementen

Beurs Gastronomie overvol

PERSBERICHT Nog nooit zoveel sterrenchefs op Gastronomie! Utrecht , 15 oktober 2014 -  Een spectaculair programma met vele nationale en internationale topchefs is wat de bezoeker mag verwachten bij een bezoek aan Gastronomie 2014 op 10 en 11 november in Jaarbeurs Utrecht. En omdat de chefkoks massaal reageerden op de vraag van de organisatie of

Lees verder...

Feestelijke opening jubileumeditie BBB en Folie Culinaire 2014

Openingsdag trekt 10% meer bezoekers dan vorig jaar Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de heer Lodewijk van der

Lees verder...

Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

Persbericht Utrecht, 9 september 2014-  De 4e editie van vakbeurs Gastronomie zal geopend worden door niemand minder dan Albert Adrià en Ivo Niehe. De Spaanse Albert Adrià is samen met zijn broer wereldberoemd geworden met hun Catalaanse Restaurant elBulli, welke meermaals is uitverkozen als beste restaurant ter wereld. Albert Adrià behoort dan ook absoluut tot

Lees verder...

nationale wijnweek 2014

In het weekend van 20 en 21 september en het weekend van 27 en 28 september houden maar liefst 64 wijngaarden in Nederland Open Dag. Nederland is een echt wijnland geworden. In ons land wordt nu op grote schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast

Lees verder...

Gastvrij Rotterdam

HORECAPROFESSIONALS VERHEUGEN ZICH OP 2e EDITIE GASTVRIJ ROTTERDAM Sterrenchefs Erik van Loo en François Geurds achter de vuren Over een kleine maand vindt voor de tweede maal de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. De vooruitzichten zijn ronduit veelbelovend, de beschikbare expositieruimte is bijna uitverkocht en de indrukwekkende exposantenlijst telt maar liefst ruim 250 klinkende namen. Naast

Lees verder...

Perswijn Najaarsproeverij

zondag 26 oktober 2014   Op deze dag is het prachtige Kasteel de Wittenburg het toneel van de Perswijn Najaarsproeverij. Wijnen voor de kouder wordende dagen in het najaar en de winter zullen te proeven zijn aan tafel bij de deelnemende importeurs en wijnwinkeliers, en tijdens een aantal begeleide proeverijen.

Lees verder...

Wijnnetwerken met een knipoog naar de zomer!

Soest, 3 juli 2014 -  De tweede wijnnetwerkavond van Studio Smaak van Wijn. Weer geholpen door de gunstig gestemde weergoden die de zaak bijna twee keer zo groot maakten door een ruim ‘terras’  buiten te creëren. Bijna vanaf het begin rond 20.00 uur stroomde de Studio vol met proefgrage gasten, die zich moeiteloos lieten leiden

Lees verder...

Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht

Amsterdam, 26 juni 2014 – Ontmoeten, leren, zien, ruiken en natuurlijk proeven. Op maandag 8 september 2014 vindt er in het Beatrix Theater in Utrecht een grote proeverij annex wijnbeurs plaats van wijnen uit Oostenrijk. De proeverij wordt georganiseerd voor wijnprofessionals, importeurs en pers en duurt van 13.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis.

Lees verder...

EURO-TOQUES NEDERLAND EN GASTVRIJ ROTTERDAM TEKENEN MEERJARIGE SAMENWERKING

Ingezonden stuk. De Rotterdamse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam en de Nederlandse vereniging voor ambachtelijk werkende koks Euro-Toques hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend.  Euro-Toques organiseert de komende drie jaar diverse activiteiten op de beursvloer in Ahoy Rotterdam. Daarnaast wordt de jaarlijkse Keltum Restaurant Prijs uitgereikt tijdens de beurs. Vanaf 2015 faciliteert Gastvrij Rotterdam ook de finale van

Lees verder...

TOPCHEF MICHEL DEL BURGO VERVULT VLESELIJKE OPDRACHT OP FOLIE CULINAIRE 2014

PERSBERICHT _______________________________________________________________ Genitaliën als culinair kunstwerk Maastricht – De Franse achtsterrenchef Michel Del Burgo komt naar Folie Culinaire om terplekke een wel heel aparte missie uit te voeren. Aanvankelijk begreep de topchef de zeer bijzondere opdracht niet, omdat het over Nederlandse woordspelingen gaat. Maar na de toelichting is hij razend enthousiast  en gaat Michel zich

Lees verder...

DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Ingezonden: Chef van de toekomst gaat voor Folie Culinaire op zoek naar de Parijse toppers van morgen De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain,  afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk en ver daarbuiten gezien als het talent van dit moment en als dé

Lees verder...