TOPCHEF MICHEL DEL BURGO VERVULT VLESELIJKE OPDRACHT OP FOLIE CULINAIRE 2014

PERSBERICHT
_______________________________________________________________
Genitaliën als culinair kunstwerk

Maastricht – De Franse achtsterrenchef Michel Del Burgo komt naar Folie Culinaire om terplekke een wel heel aparte missie uit te voeren. Aanvankelijk begreep de topchef de zeer bijzondere opdracht niet, omdat het over Nederlandse woordspelingen gaat. Maar na de toelichting is hij razend enthousiast  en gaat Michel zich in het MECC in Maastricht storten op ‘Kut met peren’, ‘Klotezooi’ en ‘Lulkoek’. De opdracht wordt door hem zéér letterlijk genomen, dus met de grondstoffen die bij de benamingen passen. Slager Ernest Lebouille heeft de zoektocht naar de juiste producten op zich genomen.

Folie Culinaire heeft met Michel Del Burgo een zeer bijzonder iemand binnengehaald. Een chef die niet naar sterren jaagt maar andersom: de sterren jagen op hem. Toen Michel Del Burgo, na een carrière bij onder andere Michel Guérard en Alain Ducasse, in Carcassonne zijn eigen restaurant Barbacane opende, kreeg hij in no time twee sterren. Daarna werd hij de chef van Taillevent*** Toen Joël Robuchon hem vroeg om de keuken van diens nieuwe restaurant L’Atelier in Hong Kong te gaan leiden, vertrok hij naar Azië om, u raadt het al, ook daar in no time drie sterren te behalen.

De chef met de gouden handen
“De chef met de gouden handen”, zo wordt hij door de Franse pers betiteld, “geef hem een simpele tomaat en het wordt een wonder.” We zijn er zeer trots op dat hij naar Maastricht komt en zijn heel erg benieuwd hoe Michel deze vleselijke opdracht op Folie Culinaire gaat omzetten in kunstzinnige, culinair spraakmakende smaakexplosies.

Folie Culinaire 2014
Folie Culinaire vindt dit jaar van 6 t/m 8 oktober plaats in MECC Maastricht, tegelijkertijd met de 60ste Bourgondische Horecavakbeurs BBB. Folie Culinaire is dé ontmoetingsplek voor de internationale gastronomie en biedt vakbezoekers een bijzonder inspirerend programma. Zo zal naast Michel Del Burgo ook David Toutain komen koken, met in zijn kielzog een heel team van jonge, aanstormende Franse kooktalenten. Folie Culinaire betekent letterlijk vertaald “Culinaire gekte” en de presentaties op de beursvloer én in de centrale demokeuken zullen dit op alle mogelijke manieren uitdragen. Het demonstratieprogramma van Folie Culinaire wordt in nauwe samenwerking met het vakmagazine Culinaire Saisonnier opgezet

Lees ook:EVEN RAMSVIK EN NORTHSEACHEFS OOK NAAR MAASTRICHT
Lees ook:DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT
Lees ook:Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire
Lees ook:Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire
Lees ook:Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>