De magazines, wat brengen ze ons?

Tijd voor de bladen van de afgelopen -, de lopende – en de komende maand.  Een daarvan, om zeker door te spitten is de nieuwste uitgave van Delicious. Al is het maar vanwege de fantastische wijnmakers lunch die ze opgenomen hebben.

Nederland begint een heus wijnland te worden. Limburgse bodem doet niet onder voor Franse grond en de nieuwe druivenrassen voelen zich ook bij ons thuis! En waar leer je beter hoe wijn wordt gemaakt dan bij de wijnboer zelf? Proef wijn van eigen bodem, samen met wijnmaker Harrie Vorselen, vinoloog Ellen Dekkers en wijnspecialist Joris van Zoelen en geniet dan van een robuuste plukkerslunch.”  Met de professionele uitleg van vinologe Ellen Dekkers lijkt het me niet dat hier nog iets mis kan gaan!

 

Natuurlijk kan ‘vriend noch vijand’ de Perswijn negeren. Immers, wil je gedegen artikelen, goede achtergrondinformatie – en ook nog fijn te lezen – dan kun je in Nederland beslist niet om dit blad heen.
Ditmaal vinden we de onvolprezen Alsace naast  retro Beaujolais. Op verschillende manieren krijgen we de wijnprijs – de commercie – uitgemeten en er staan steengoede artikelen in van onder andere Kees van Leeuwen, professor aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux.
Ik verdiep me er  zeker in, want voor morgen staan bij het WCB een bataljon rode Bordeaux klaar om geproefd te worden.

Hiervoor gebruik ik de wijnen een aantal wijnen van Okhuysen. Oogstjaar 2009. De voorkoop Bordeaux 2011 ligt op mijn bureau. Ik vind het moeilijk te kiezen. Ben dus blij met Okhuysen, die het lastige proefwerk ieder jaar weer op zich nemen. Je zou er keuze stress van krijgen

 

Ook Elle – Eten is binnengevallen, met een likkebaardende voorpagina  vol gekleurd ijs!  Grotendeels in beslag genomen door de “100 favorieten van 2012”. Persoonlijk interesseert mij dat niet zo, ik houd altijd meer van een wat steviger artikel. Maar ach, wie ben ik. Het fijne van dit blad is, dat je het weg kunt leggen, en weer op kunt pakken. Weg kunt leggen en weer op kunt pakken…

 

Tot slot, uit Duitsland krijg ik, na een goede tip, van collegablogger Ralf Kaiser, de Vinum sinds dit jaar op de mat. Een verlokkend beeld op de voorpagina, zo weggelopen uit een romantische film. Ook hier, net als in het zijn Nederlandse evenknie, goede artikelen en prachtige foto’s. Met een uitgebreide analyse van Bordeaux 2011. Grappig maar waar, ook hier maakt men zich druk om de prijs van de wijn. “Darf ein Wein mehr als 100 Euro kosten?”

Soms wel vind ik, maar dat is ook weer heel persoonlijk!

 

 

Lees ook:Welk nieuws brengen de culinaire bladen en de wijnbladen dit keer?
Lees ook:25 jaar Perswijn
Lees ook:Derde J en T Magazine (van Jonnie en Thérèse)
Lees ook:Perswijn, Winelife, Sabor, Bouillon je komt er nog eens in om
Lees ook:Sabor: aandacht voor gastronomie, wijn en cultuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>