Website Schaduwsterren.nl online

Behalve het bericht over de Wijnalmanak en de Awards zat ook het volgende bericht van Hubrecht Duijker in mijn mailbox.

“Op deze zonnige middag…

…worden niet alleen de nieuwe Wijnalmanaks ten doop gehouden, maar is ook de nieuwe website www.schaduwsterren.nl online gegaan. Dit met volledige instemming van Spectrum, de uitgever van voornoemde gidsen.

Zo staat in  een heden verschenen persbericht het volgende geschreven. “Het aanbod van goede wijnen groeit gestaag en het is dan ook onmogelijk om deze allemaal op te nemen in de almanakken. Behalve de selectie van het Wijnalmanak team in deze twee gidsen, is er een additionele selectie wijnen van een ster voorzien door wijnkenner en grondlegger van de Wijnalmanak, Hubrecht Duijker. Deze zijn te vinden op www.schaduwsterren.nl.”

Tja, waarom die schaduwst*rren?  Omdat tientallen wijnen die mijns inziens én hun vermelding én hun ster hadden moeten behouden alsnog een aanbeveling verdienen. In de edities 2012 van de Wijnalmanaks hebben ze – om diverse redenen – hun ster en vaak zelfs hun vermelding verloren.

In de schaduw van de Wijnalmanaks ben ik dus druk aan proeven geslagen. Dit trouwens tot grote vreugde van alle buren, de jeu de boulesclub en andere dorpsgenoten. Want die kregen de aangebroken flessen aangereikt.

Al het werk, inclusief het maken van de website, vindt geheel om niet plaats, want www.schaduwsterren.nl is kosteloos toegankelijk. De site vormt een gratis, virtueel supplement op de gidsen zelf. Een geste naar de kopers van de (door mij ruim twintig jaar geleden bedachte) Wijnalmanak – en natuurlijk een extra schouderklopje voor importeurs die echt lekkere, echt betaalbare wijnen leveren.

Overigens zal de selectie nog worden uitgebreid, want van diverse importeurs zijn flink wat flessen onderweg.

Met stralende groet,

Hubrecht Duijker
vinpressionist

 

www.schaduwsterren.nl

 

Lees ook:Albert Heijn wint titel Wijnalmanak Supermarkt 2012
Lees ook:Hubrecht Duijker deelt schaduwsterren uit
Lees ook:Net verschenen: Wijnalmanak cursuskalender 2012
Lees ook:Wijnalmanak 2012 met gratis Bubbles-editie
Lees ook:Wijnalmanak Cursuskalender 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>