Albert Heijn wint titel Wijnalmanak Supermarkt 2012

Wijnalmanak 2012 gelanceerd, winnaars awards bekend

Albert Heijn is vandaag uitgeroepen tot Wijnalmanak Supermarkt van het jaar 2012. De supermarkt viel dubbel in de prijzen en won awards in de categorie Wijnalmanak Supermarkt van het jaar 2012 de beste wijnen onder €5,- en in de categorie Wijnalmanak Supermarkt van het jaar 2012 de beste wijnen van €5,- tot €10,-.

De beste slijterijen en wijnspeciaalzaken
Niet alleen de supermarkt is bekroond met deze awards; de prijzen zijn ook uitgereikt voor de beste slijterijen en wijnspeciaalzaken.

Voor de beste wijnen onder €5,- komt slijterijketen Dirck III als beste uit de bus en won dan ook de award van Wijnalmanak slijterij van het jaar 2012 de beste wijnen onder €5,-. In dezelfde categorie is Wijnkoperij Henri Bloem verkozen tot Wijnalmanak wijnspeciaalzaak van het jaar 2012.

In de categorie wijnen van €5,- tot €10,- mag Gall & Gall zich Wijnalmanak Slijterij van het jaar 2012 noemen en de samenwerkende wijninkopers van Les Généreux Wijnalmanak Wijnspeciaalzaak van het jaar 2012.

Officiële lancering
De winnaars namen hun awards in ontvangst tijdens een feestelijke lancering van de nieuwe Wijnalmanak 2012. Auteur Cuno van ‘t Hoff overhandigde hen persoonlijk de awards in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De Wijnalmanakken komen dit jaar met een leuke extra: de Wijnalmanak 2012 Bubbels. Deze zit gratis bij beide Wijnalmanakken.

De Wijnalmanak 2012
Met de opzet van de Wijnalmanak 2012, waaronder een nieuwe vormgeving en het duidelijkere sterrensysteem, krijgt de wijnliefhebber precies wat hij wil: een strenge selectie van uitsluitend het allerbeste, gelardeerd met verrassende pareltjes. Geselecteerd door wijnjournalist Cuno van ‘t Hoff en zijn professionele proefteam met o.a. Ronald en Sjoerd de Groot (Perswijn), Ellen Dekkers (Delicious) en Niek Beute (Restaurant Vermeer). En natuurlijk ook dit jaar weer, zijn alle wijnen voorzien van een handige proefnotitie.

Het aanbod van goede wijnen groeit gestaag en het is dan ook onmogelijk om deze allemaal op te nemen in de almanakken. Behalve de selectie van het Wijnalmanak Team in deze twee gidsen, is er een additionele selectie wijnen van een ster voorzien door wijnkenner en grondlegger van de Wijnalmanak, Hubrecht Duijker. Deze zijn vanaf 1 oktober te vinden op www.schaduwsterren.nl

De Wijnalmanak is verkrijgbaar vanaf 30 september bij o.a. boekhandel, warenhuis en online.

Lees ook:Wijnalmanak iPhone App
Lees ook:Boek: Wijn tussen de 5 en 10 euro
Lees ook:Wijnalmanak 2012 met gratis Bubbles-editie
Lees ook:Wijnalmanak onder 5 euro 2008 is uit!
Lees ook:Wijnalmanak 2012 als app beschikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>