WBW eindoordeel

Laatste woensdag van de maand, dus WBW (Wine Blogging Wednesday) velt haar eindoordeel. Dat staat hier beschreven door de organisator van deze maand.

Wine Blogging WednesdayOver Wine Blogging Wednesday

WBW
is een samenwerking tussen 6 wijnblogs. Iedere maand wordt er door een
van de blogs een thema gekozen en twee wijnen. En iedere woensdag van
die maand schrijven alle blogs over dat thema. Aan het eind van de
maand schrijft iemand een samenvatting.

In juni 2006 ging in Nederland een opmerkelijk initiatief van start: Wine Blogging Wednesday. Doel van het evenement, dat geheel plaats vind op internet, is consumenten kritischer en bewuster wijn te laten kopen en proeven. Met deze opzet wijkt de Nederlandse Wine Blogging Wednesday iets af van de Amerikaanse versie, die al weer drie jaar een succes in. Vandaar het ‘goes Dutch’ in het logo.

Wine Blogging Wednesday goes Dutch wordt zonder enig commercieel oogmerk georganiseerd door een aantal Nederlandse wijnbloggers, zelf gewone consumenten zonder banden in de wijnwereld. Op iedere eerste woensdag van de maand introduceren zij op hun eigen websites (weblogs) twee makkelijk verkrijgbare wijnen. Daarna is het de bedoeling dat de lezers die wijnen gaat kopen, drinken en beoordelen. Reacties over de wijn kunnen gegeven worden als commentaar op de websites van de initiatiefnemers of op eigen blogs (persoonlijke websites). Diverse wijn- en foodbloggers hebben al deelgenomen door hun reactie te plaatsen op hun eigen webpagina’s.

Iedereen kan meedoen; je hoeft er niets over wijn voor te weten. Nodig is alleen een beetje aandacht bij het proeven van de wijn en de bereidheid om je serieus te verdiepen in wat je in je glas proeft. Reacties worden bij voorkeur niet gegeven in onbegrijpelijk wijnjargon, maar in eigen woorden, recht voor zijn raap. Want uiteindelijk gaat het er gewoon om: vond ik deze wijn lekker of niet?

Op de laatste woensdag van de maand wordt een eindoordeel over de twee wijnen gepubliceerd, waarbij alle reacties uiteraard meegenomen worden.

Het initiatief is van start gegaan met steun van een van Nederlands bekendste culinaire schrijvers: Onno Kleyn. Tweemaal gaf hij in de Volkskrant een menusuggestie bij de twee wijnen van Wine Blogging Wednesday. De andere keren publiceerde Onno op zijn eigen blog een passend recept.

Zelf meedoen wordt van harte aanbevolen: hieronder staan de deelnemende blogs vermeld:

Wijnkronieken http://www.wijnkronieken.nl
Wijnerij http://wijnerij.web-log.nl/wijnerij/
Drinkblog http://drinkblog.nl
Ministerie van Eten en Drinken http://www.ministerieetenendrinken.web-log.nl
Wijn.blog http://wijn.blog.nl
Kleyn’s Culilog http://www.onnokleyn.nl/blog.html

Lees ook:Wine Blogging Wednesday: kruidige spaanse wijnen
Lees ook:WBW Goats
Lees ook:WBW: Chenin Blanc uit Zuid Afrika
Lees ook:WBW Goats again…
Lees ook:Wine Blogging Wednesday: Callia wijnen uit Argentinie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>