Handig: tips tegen een kater (in een boek)

Wijn is een alcoholische drank. Alcoholpercentages zijn meestal zo’n 13%, soms meer, soms minder. Of je dronken wordt van een fles wijn, hangt een beetje af van je gestel, wat je gegeten hebt, welke wijn het was. Maar dát je er een kater van kunt krijgen, dat staat vast! Wat doe je dan, bij een kater?

Veel water drinken (eigenlijk helpt dat alleen van te voren, vóor dat je gaat wijn drinken), een paracetamol, veel slapen, om te beginnen. Of misschien moet je toch eens kijken naar de recepten in Het Kater Kookboek, dat Edith deze week op Koken.blog.nl beschrijft.

Er zouden maar liefst zes soorten katers zijn, en elke kan je op eigen manier te lijf gaan. Om erachter te komen welke kater je hebt, begint Het Kater Koobkoek met een test. Heb je last van Het Kapotte Kompas, dan eet je machtige gerechten met veel vlees en eieren. Degene die last hebben van De Naaimachine gaan ook voor deze ingrediënten, maar dan vaak met een zoete component. De lijders aan De Komeet kunnen deze bestrijden met frisse gerechten op basis van fruit. Het Atoom kan je te lijf gaan met deze tosti met oude kaas en mango en degenen met De Cementmolen in hun hoofd houden het ook relatief licht, met toast en fruit. De Gremligboogie is de meest gevreesde kater en daarvoor is alleen een licht ontbijt voorgeschreven. Of veel water en rust als je zelfs dat niet weg kunt krijgen.

Of het allemaal helpt, geen idee. Edith deed een oproep om het uit te proberen. Iets voor jou?

Waarom dit blogje? Iedere woensdag leg ik een link met een bericht op koken.blog.nl, en Edith doet daar hetzelfde met een bericht dat eerder op wijn.blog verscheen. 

Lees ook:Kooktechnieken voor culi’s (mét wijn-spijsavond)
Lees ook:Gerookte lekkernijen en wijn
Lees ook:Kruiden en garrigue
Lees ook:Wat schenk je in hemelsnaam bij bonen?
Lees ook:Italiaanse wijn bij Italiaans eten

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Handig: tips tegen een kater (in een boek)

 1. Edith Dourleijn

  Mijn eigen remedie tegen een kater is trouwens een eenvoudige: niet zoveel drinken! In de praktijk betekent dat regelmatig de alcohol afwisselen met iets non-alcoholisch (water in mijn geval)..

    /   Reply  / 
  1. bert hazeleger

   jazeker, inderdaad, afwisselen met glazen water is gunstig.

     /   Reply  / 
 2. bert hazeleger

  En wil je de meer technische details (bv chemie van wijn..) dan kan je ook eens kijken op wijnanders.nl/gezondheid. Ik heb hier fragmenten overgenomen van zaken die er toe doen. Zelf zeg ik dat fysieke kracht, lichaamsgewicht, man of vrouw, conditie en drinkgewoonte (bv met eten of laat in de avond) en type, leeftijd van de wijn zeker een rol spelen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>