Kooktechnieken voor culi’s (mét wijn-spijsavond)

Bij wijn hoort eten, daar zijn we het allemaal over eens toch? Maar eten klaarmaken kan je soms een boel hoofdbrekens kosten. Hoe pak je dat stuk vlees nu het beste aan? Waarom wordt die pasta zo papperig? Wat doe ik in hemelsnaam met pastinaak? Op al deze vragen kun je antwoord krijgen deze winter, en wel door een cursus te volgen bij collega Edith Dourleijn van Koken.blog.nl! En tot slot van de cursus mag ik een les wijn-spijs verzorgen!

Tijdens de kookcursus Kooktechnieken voor culi’s staat in iedere les 1 keukentechniek centraal. Iedere deelnemer maakt dezelfde gerechten achter een eigen fornuis. Je experimenteert en vergelijkt en proeft daarna van elkaars gerechten.

 

 

Dit zijn de lessen die Edith gaat geven:

1 – snijtechnieken
2 – vlees
3 – binden
4 – bouillon en soep
5 – pasta
6 – vis
7 – groente
8 – wijn en spijs (samen met vinoloog Mariëlla Beukers)

Je kunt verslagen van al deze cursusavonden vinden via deze pagina op Edith’s website.

Voor wie:         Iedereen die geïnteresseerd is in koken en experimenteren in de keuken.

Kosten:            450 euro voor de hele cursus.

Aanmelden:      Je kunt je aanmelden door je naam, adres en telefoonnummer te e-mailen naar [email protected]. Deelname is pas definitief na bevestiging van betaling.De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Locatie 1:         De keuken van Buurtcentrum De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, Vleuten (gratis parkeren en goed met OV bereikbaar).

Data:    Dinsdag 13 sept, 27 sept, 11 okt, 1 nov, 8 nov, 22 nov, 6 dec en 20 dec, tussen 19.00 en 22.00 uur.

 

Locatie 2:         De keuken van Buurtcentrum Het Klooster, Hoogstraat 6, Waalre (gratis parkeren).

Data:    Woensdag 14 sept, 28 sept, 12 okt, 2 nov, 9 nov, 23 nov, 7 dec en 21 dec, tussen 19.00 en 22.00 uur.

Zou je mee willen doen of heb je nog vragen? Stuur dan een email naar edith<@>eetdit.nu

Lees ook:Handig: tips tegen een kater (in een boek)
Lees ook:VariatieChef van het Jaar
Lees ook:Mooie wijnbeurs voor wijnliefhebbers
Lees ook:Nieuwe cursus wijn-spijs door TV-kok Robèrt Verweij
Lees ook:Black Label Party By the Grape

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>