VariatieChef van het Jaar

Koks en restaurants meld u aan! de Verkiezing  is nu officieel van start! Top jury onder leiding van Jonnie Boer reikt officiële titel uit aan beste vegachef.

Vanaf deze week kunnen restaurants zich aanmelden voor de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar’. Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de ‘VariatieChef van het Jaar’ die het beste vegetarische gerecht van 2013 bedenkt. Na afloop van 5 zinderende regionale voorrondes, wordt tijdens de landelijke finale op 16 oktober in Librije’s Atelier de winnaar gekozen door de ervaren jury, onder leiding van juryvoorzitter Jonnie Boer. De VariatieChef van het Jaar 2013 wint daarmee een stage bij het enige 100% vegetarische sterrenrestaurant in Europa: Joia in Milaan!

Tijdens de vijf regionale voorrondes wordt in iedere regio een winnaar gekozen door een professionele jury én door publieksstemmen. De in totaal 10 finalisten strijden tijdens de landelijke finale op 16 oktober in Librije’s Atelier om felbegeerde titel. Er staat veel op het spel en hij of zij zal een prestigieuze vakjury moeten zien te overtuigen: Felix Wilbrink van De Telegraaf, hoofdredacteur van AllerHande Ico van Rheenen, Tv-presentatrice en ster-vegetariër Antoinette Hertsenberg én juryvoorzitter Jonnie Boer. Deze chef van De Librije is benieuwd wat de deelnemers dit jaar zullen presenteren. “Het koken met groenten is geweldig”, zegt hij. “Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken. Als je kunt laten zien dat je geen vlees of vis nodig hebt, ben je echt een goede kok.”

Voor alle data van de workshops en voorrondes en verdere vragen kunnen deelnemers terecht op: www.variatieindekeuken.nl

Lees ook:Laatste kans in voorronden Vinoloog van het Jaar
Lees ook:Word jij Vinoloog van het jaar?
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Culinair Congres in Zwolle
Lees ook:By the Grape winery ‘Beste wijnwinkel van Nederland 2014’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>