Wat schenk je in hemelsnaam bij bonen?

Dit is natuurlijk een wijnblog, maar wijn hoort bij eten, en daarom volg ik graag Koken.blog. Edith prijst daar deze week het Bonendiner aan, een initiatief dat mij na aan het hart ligt. Ooit woonde ik een lunch bij waar Onno Kleyn hartstochtelijk over bonen en andere peulvruchten vertelde.

Ik citeer Edith op haar blog deze week: Peulvruchten, het zijn een belangrijke bron voor eiwitten. En daarmee prima vervangers voor vlees of vis. De komende maand zal je er veel over gaan horen, want er zal een heuse bonenpromotie gaan plaatsvinden. De #bonenestafette is op twitter nog niet trending, maar daar wordt hard aan gewerkt. Het eerste evenment is Het Grote Bonendiner.

Ik kan zelf niet naar dat diner – meer informatie hier – maar ik ga wel eens nadenken over wijnen bij bonen en peulvruchten. Hebben jullie ideëen hierover? Terwijl jullie nadenken, ga ik het oesterstuk schrijven dat ik beloofd heb!

Lees ook:Handig: tips tegen een kater (in een boek)
Lees ook:Wijnblogger gezocht!
Lees ook:Sperziebonentaart met Trebbiano
Lees ook:Italiaanse wijn bij Italiaans eten
Lees ook:Cider… of toch wijn? bij varkensvlees

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wat schenk je in hemelsnaam bij bonen?

  1. Onno Kleyn

    Bonen worden zelden puur gegeten. Dus welke wijn erbij komt, hangt van meer dingen af. Vet bijvoorbeeld zal er altijd wel zijn. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, ook als je er wijn bij zoekt. Ik denk dus aan rode, redelijk stevige wijnen.

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    Grappig Onno, ik dacht eerst en vooral aan frisse witte wijnen! Bonen hebben voor mij iets zwaars, iets machtigs, dat vraagt om een wat frissere, koele, witte wijn. Maar als ik denk aan chili con carne (ja ja, lekker standaard) dan denk ik toch ook aan rood….Boeiend, moet ik eens verder in duiken. Jammer dat ik niet bij het bonendiner kan zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>