Rubriek: Filmpje!

Slapen in een wijnvat

Hoe verzin je het, slapen in een wijnvat! Dat er meerdere mogelijkheden zijn voor het hergebruiken van wijnvaten, ja dat is natuurlijk bekend, wij hebben er zelf ook een in de tuin, vroeger hadden we er een als regenton. Maar kijk eens naar het filmpje van Leon Koudijzer! Het vrouwtje van Stavoren in een ander

Lees verder...

AlsaceAmbassadors!

  Onlangs brachten Edwin Raben en een vijftal getalenteerde, jonge sommeliers een bezoek aan de Alsace. Een zeer geslaagde studiereis met meer dan enthousiaste deelnemers, die unaniem erg positief waren over de kwaliteit van de Alsacewijnen. Enkele van hun reacties spreken voor zich: ‘Mijn perceptie over de Alsace is in alle positieve opzichten veranderd.’ en

Lees verder...

Bib Gourmand ook in België – Fong Mei

Ja, iets te laat, ik realiseer het me best! Daardoor het ritme van de lijstenmania verstoord. De Bergerac bracht me veel leuke dingen, maar ja, het werk blijft dan even liggen. Sorry, maar voor wie het nog niet weet, is dit dan een interessant bericht. Met de Bib’s die maandag door de Michelin bekend zijn

Lees verder...

Hersenschimmen

Het is weer zo’n hilarisch, nooit te vergeten moment, als ze vraagt: “hoeveel kinderen heb ik eigenlijk?”. Als ik vier zeg, staart ze ins Blaue hinein en prevelt zachtjes de namen. Ze draait de jongste twee om, ik herhaal ze in de goede volgorde. “Oh,” zegt ze’ “was Marja de jongste?” “Ja, ik ben de

Lees verder...

Een vlucht bijen…

Nee, stelen mag niet inderdaad. Maar dit kan ik niet laten! Lezend op het weblog van Jet (Jet Wester, wijnmaakster o.a.) stuit ik op dit opmerkelijke filmpje. Dat moet ik delen! Hoe bijzonder! Daarnaast is natuurlijk het blog van Jet altijd leuk om te lezen! Dit zegt ze zelf over de film: “Het zijn werkelijk

Lees verder...

Gosse Hollander: “Sommelier”

Rennend, half struikelend over mijn afgegleden sjaal, glij ik het perron op en zo de trein naar Amsterdam in! Pfff, weer gehaald. Onbegrijpelijk zou ME zeggen, hoe jij toch altijd alles op het allerlaatste moment weet te doen:) Enfin, onderweg naar Amsterdam. Genieten! Ik heb wat met die stad, het zwerven over de grachten, het

Lees verder...

Kaas en wijn is niet zo makkelijk

“Maar ik vind rode wijn altijd veel lekkerder bij kaas!” ‘t Ja dat is één van die veel gehoorde uitspraken in de wijnwereld die staan als een klok. Net zoals ‘het gezegde’ (helaas in veel restaurants nog steeds) “wilt u eeen lekkere port bij uw kaasplankje?” Jammer, men doet zich veel te kort, de kaas-wijnwereld

Lees verder...

Heldere GaultMillau verslaggeving

Zo maar wat opgeschept uit de uitgebreide verslaggeving van de uitreiking GaultMillau2013 en de daardoor onstane aanvulling op de lijstenmania! “Totaalbeleving ‘Met alleen talent en passie kom je er niet meer’, las Van Lissum voor uit de beoordeling van Dooms. ‘Kennis, durf en doorzettingsvermogen zijn ook nodig. De gerechten van De Kromme Watergang onderscheiden zich

Lees verder...

Barolo en pasta…met truffel!

Cantina Francone 
Gelegen in Neive, tussen de prachtige heuvels van de Barbaresco wijngaarden in de Langhe. De Cantina is een echt familiebedrijf, waar de passie voor wijn is overgedragen van vader op zoon en waarvan de oorsprong inmiddels 5 generaties terug gaat tot 1892. De filosofie van de familie Francone is wijn maken in de

Lees verder...

Wijn voor notentaart maar ook voor blauwschimmel

Mistflarden als flinterdun wazig spinnenweb door de wijngaarden. Het water uit de rivieren zoals de Bodrog zorgen voor dampigheid. Samen met het gegeven dat  in Hongarije, specifiek in Tokaj een lang en warm najaar jaarlijks terugkomt, schetst ons dit het décor voor de majestueuze zoete wijn: Tokaj Aszú. Wijn die staand op de fles rijpt! Wijn

Lees verder...