Barolo en pasta…met truffel!

Cantina Francone 
Gelegen in Neive, tussen de prachtige heuvels van de Barbaresco wijngaarden in de Langhe. De Cantina is een echt familiebedrijf, waar de passie voor wijn is overgedragen van vader op zoon en waarvan de oorsprong inmiddels 5 generaties terug gaat tot 1892.

De filosofie van de familie Francone is wijn maken in de traditie van de klassieke wijnen van de Langhe. Hierbij is kwaliteit een absolute voorwaarde. Francone maakt dan weliswaar 16 verschillende ‘labels’, maar van elk label wordt slechts een beperkt aantal flessen gemaakt (bv van de Barbaresco Riserva worden slechts 2.600 flessen)! 
Deze filosofie is gebaseerd op 2 invalshoeken: enerzijds diep respect voor en optimale (handmatige) verzorging van de wijnstokken in de wijngaard en aan de andere kant vinificatie en rijping met respect voor het ruwe product en het natuurlijke karakter ervan. Dit betekent lange fermentatie op de schillen en wijnen die worden gemaakt met een sulfietaandeel dat soms wel 60% onder het toegestane niveau ligt.
Het resultaat is prachtige wijn, die niet alleen vol en krachtig is, maar ook prettig en elegant in de klassieke stijl van de Langhe.

Geïnspireerd door de film, ik geef het toe, eten wij vanavond pasta di tartufo. En trekken we dan één van onze laatste Barolo 2004 open. Van Francone.

Op de site van Misset Horeca lees ik net dat de beste Italiaanse restaurants in Nederland worden gebundeld in een gids. Op maandag 29 oktober verschijnt A Tavola, volgens eigen zeggen dé enige gids met meer dan honderd beste Italiaanse restaurants van Nederland. Prima, daar zullen ze het ook wel maken! Volgende week maar eens gaan kijken!

Lees ook:Nebbiolo, de koning van Piemonte
Lees ook:Wijnen uit de Piemonte /2
Lees ook:De nacht van de GaultMillau
Lees ook:Wijnreis door Italië, van noord naar zuid..
Lees ook:Platter’s Wine Guide

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>